Vreme čitanja: oko 1 min.

U Italiji razočarani Bankerom i odlukom da igra za SAD: "Lagao nas je, saznali smo za sve preko novina"

Vreme čitanja: oko 1 min.

NBA zvezda u usponu se ne nalazi na meti oduševljenja

  • 1
Paolo Bankero Foto: Tanjug/AP

Dosta se polemike prethodnih dana dogodilo sa Paolom Bankerom i pitanje - za koju reprezentaciju na Mundobasketu će igrati? Nadali su se Azuri da će odabrati njih, ali, na kraju je ruki godine NBA lige odlučio da zaigra za SAD.

Bankero je rođen u SAD-u, iako su njegovi roditelji italijani, te je mogao da bira za koga želi da nastupa. Srce ga je vuklo na obe strane, te se na kraju odlučio za SAD, zemlju koja mu je praktično podarila sve u životu.

Bio je najavljivan i kao veliki adut Italijana na Svetskom prvenstvu, ipak, to se neće desiti. Nisu krili ni Azuri svoje raozčaranje, a pre svih Đani Petrući, predsednik Italijanskog košarkaškog saveza.

- Odluka je, naravno, legitimna, ali je to mogao da nam kaže u direktnom kontaktu. Umesto toga, saznali smo za njegovu odluku iz novina. Lagao nas je ranije. U poslednjih nekoliko dana je bio u Milanu i izbegao je da se sastane sa selektorom (Đanmarkom) Pocekom - rekao je Petrući.

Neće se Italijani dugo zadržati na Bankeru, jer kako se može čuti sa Apenina, već su krenuli u misiju "naturalizovanja" nekog drugog košarka, a prema trenutnoj situaciji to bi trebalo da bude Darijus Tompson, plejmejker Baskonije.

(Telegraf.rs)

Video: Stajao i naizgled bio miran, ali u njemu je kuvalo: Pogledajte kako je Jokić gledao trku svog konja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA