Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna NBA zvezda propušta Mundobasket: Japan ostao bez najveće uzdanice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki udarac za ovu reprezentaciju, ali i za čitav šampionat

  • 0
Rui Hačimura Foto: Fiba.basketball.com

Ne baš dobre vesti dolaze iz sveta košarke, pošto sve veći broj NBA zvezda odustaje od Mundobasketa, koji je na programu krajem avgusta. Posle nekolicine, od takmičenja je odustao i Rui Hačimura, japanski košarkaš koji nastupa u Los Anđeles Lejkersima.

Jednostavno, Hačimura je odlučio da propusti Mundobasket kako bi se na najbolji način pripremio za iduću sezonu, ali i za leto, na kom će postati zaštićeni slobodan agent, te će moći da pregovara sa drugim klubovima u ligi.

To je zapravo i jedini razlog zbog kog je Hačimura odlučio da propusti najprestižnije takmičenje u reprezentativnoj košarci.

- Odlučio sam da se povučem sa Mundobasketa. Bilo je to teška odluka, ali nakon poslednje sezone u kojoj igrao plejof, odlučio sam da za prioritet postavim svoju budućnost u NBA ligi i da se spremim za svoje prve ponude. Takođe, tokom leta ću pokušati i da što više treniram i da se spremim za iduću sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA