Vreme čitanja: oko 6 min.

Ostoja Mijailović otvorio dušu o Panteru, Areni, plaćanju poreza, pa onda i "pecnuo" Zvezdu u nekoliko navrata

Vreme čitanja: oko 6 min.

Predsednik Partizana ističe da je ovo bila jako uspešna sezona

  • 46
Ostoja Mijailović Foto: MN Press

Završena je košarkaška sezona u Srbiji, aPartizan je uspeo da se domogne titule u ABA ligi. Oni su u finalnoj seriji ovog takmičenja bili bolji od Crvene zvezde, čime su vratili pehar u svoje vitrine po prvi put nakon pauze od 10 godina.

Posle te titule u ABA ligi, kao i odličnih mečeva u Evroligi, Partiznanovi igrači su došli na cenu, a jedan od prvih koji bi mogao da ode jeste Kevin Panter, koji je prema navodima inostranih medija već potpisao ugovor sa Barselonom.

Međutim, predsednik Partizana, Ostoja Mijailović gostujući u "Sportal jutru" dotakao se mnogih tema, a jedna od njih je upravo i Kevin Panter.

- Za nas su to nezvanične informacije koje su izašle iza 12 sati iza ponoći. Ne znam, ali normalna je stvar da igrač traži bolje ponude kad nema ugovor. Igračima je kratki radni vek, bore se za novac, jedno su emocije, drugo je realnost. Borićemo se za sve igrače koji su se dopali Zoranu i Željku, borićemo se da ostanu. Imaju granice, svaka era ima svoj početak i svoj kraj. Sve što počne mora da se završi, tako da... Želeli bismo da ostane, ali ako dobije ponudu koju ne možemo da platimo, koja je previše, nećemo uvlačiti klub u rizičnu situaciju i da imamo roster iz 2017. koji ne mogu da igraju treću ligu Srbije, daćemo sve od sebe da ostavimo igrače koji nam se dopadaju. Postoji realnost da su druge ekipe procenile da su igrači porasli, a to je rad sa Željkom Obradovićem i da su udvostručili i utrostručili cenu. To je uspeh za naš klub. To je dokaz da je Partizan veliki klub, gde dolaze igrači, gde grade kvalitet i odlaze u drugi klub.

Mijailović je rekao i da će Partizan sigurno igrati u Areni iduće sezone.

- Bile su razne spekulacije o Areni, pre svega omram reći da ne dugujemo ništa, platili smo obaveze, isplatićemo junski ugovor. Ne dugujemo, platili smo im sve što smo imali. Laž je da dugujemo neki novac, Arena i mi imamo ugovor na tri godine, imamo garantovane neke naše termine, s tim što naravno da Arena kad ima koncentre i mi kad pravimo kalendar, da ćemo prilagoditi dešavanjima u Areni. Mislim da je Partizan skupio preko 500.000 navijača koji su gledali utakmice. Kad pogledate sportsku scenu, ali i javnu, Partizan je postao broj jedan što se tiče srpskih brendova. To je prepoznala Evropa i svet.

Mijailović ističe i da nije baš najzadovoljniji činjenicom da su vređani određeni ljudi tokom utakmica.

- Jeste, tokom sezone mi je smetalo te neke uvrede raznim ljudima koji nemaju veze s košarkom, ali zaista na našim utakmicama je bilo jako malo incidenata u odnosu na ljude. To je zasluga svih nas u klub, moramo da se borimo protiv toga, moraju navijači da navijaju za naš klub, a sve ostalo da ostane po strani. Ne treba da se vređa ničija žena, niti bilo ko iz države, niti bilo ko iz kluba, treba da se skoncetrišemo na našu ekipu i da damo vetar u leđa i da ostvarimo rezultate.

Osvojivši ABA ligu, Partizan ima mesto u Evroligi.

- Štedimo najmanje 500.000 evra koliko smo platili WC, laž je da je nama neko platio WC. Da pojasnim, Evroliga svakom klubu koji nema ugovor a tu smo mi i rival, plaća kotizaciju 500.000 evra, svi su dobili, mi nismo, mi ćemo početkom godine dobiti te pare, a ako Zvezda bude igrala Evroligu, moraće da plati toliko, ako toliko bude.

Partizan je ove sezone prodao 11.500 sezonskih, dok iz kluba najavljuju da taj broj naraste na 15.000.

- Kad sam došao 2017. u Partizan, Partizan je imao ukupno od predsezonskih, sezonskih i dnevnih oko 36.000 evra. Ali ove godine smo premašili 5.000.000 evra prihoda, to je 150 puta više u odnosu na 2017. godinu. Preponosan sam na takav sistem, ljude smo naučili da karta za KKP ima vrednost. Veliki deo budžeta smo popunili od karata, mi ćemo insistirati na tome i sledeće sezone, ono što treba reći, zahvaliti se navijačima što su davali karte. Ko je kupio prošle sezone, imaće prioritete. Prošle godine smo pustili 11.500, ove godine ćemo pustiti 15.000. A sad pokušavamo da napravimo aplikaciju za kartu i gde će postojati reseling karata. Pa da stavite na prodaju i da dobijete deo novca, a tako da popunimo broj.

Dotakao se Mijailović i teme o plaćanju poreza.

- Oko 200 miliona dinara stoji prikupljeno, čekamo da država nam uplati ostatak koji je obećan i da vratimo deo poreskog duga. Novac je na račun, akcija je uspela. Kad sam dobio preporuku, da pokrenemo tu akciju, bio sam u dilemi, jer većina njih je mogla da kaže 'čemu služi uprava, ako mi skupljamo". Ali, po tome su navijači pokazali da je Partizan jedinstven.

Progovorio je i o KLS-u, koji Partizan nije igrao.

- Mi nismo komentarisali ništa, kad smo otišli za dve vezane utakmice u Španiju. Nama je, da li slučajno ili ne, stigao zahtvev za rezervaciju to jutro kad smo otišli u Madrid, dok smo se vratili, euforija, organizacija, onaj incident, ona tuča koja je ispala u Madridu. Kad sm ose vratili, bio je administrativni propust što nismo registrovali ekipu, kad smo videli, obratili smo se KLS-u da produži rok i da mogućnost da registrujemo ekipu. Oldučili su da ne žele, odigrali su KLS bez nas. Jednostavno je istekao rok.

- Ona nije nacionalna srpska liga, ona bi bila u kss, ta liga je liga udruženih klubova, drži je par ljudi, treba da se vrati u okviru kssa. U fudbalu je liga u sastavu fss, hajde da je izvučemo i da bude privatna liga. U košarci nije tako i nemojte da predstavljamo kao nacionalnu ligu. Jeste KLS, ali, ono što mi predlažemo jeste da bude u okviru nacionalnog saveza Srbije, mi smo želeli, jeste naša greška bila što se nismo registrovali na vreme. Svi smo bili u Madridu, trebala je podrška ekipi u svakom smislu. Svi su bili na terenu, želeli smo da igramo, ali nam nisu dali dodatni rok. U prvom delu krivim nas, ali ne mogu da verujem da nije mogao da kaže da je interes srpske košarke da Partizan igra KLS.

Na kraju, Mijailović je "pecnuo" i rivala zbog određenih domaćih igrača.

- Primarni cilj je da napravimo rezultat. Samo se trofeji pamte i sportski uspesi, KK Partizan je jedan od najuspešnijih sportskih klubova u Srbij. Po broju navijača, svi zajedno nisu skupili kao Partizan. Primarni cilj je Evropa, mi nećemo dovoditi domaće igrače da sede na klupi po 37-38 godina, da bismo imali srpske igrače. Prioritet su Srbi, ali ne možemo ih izmisliti, ako ih nema. Zbog nekog populizma ili marketinga, da dovodimo igrača da sede na klupi i uzimaju po par stotina hiljada evra, a realno su sportski penzioneri, mi to nećemo da radimo, mi ćemo napraviti tim koji je konkuirentan, koji je konkurenntiji nego ovaj tim. To će diktirati tržište i budžet, treba da napravimo tim, koji moež da parira svima. Vi ste videli da 550.000 navijača nisu privukli domaći girači, nego igra i atmosfera. Mi bi doveli 15 igrača, ali koga dovedemo. Hoćemo da vratimo Bogdana ili Jokića? Ili da vratimo pola igrača po Evropi, Vasu Micića? To je čist populizam pojedinaca da prikriju kako nisu napravili rezultate, ali su seborili za domaće igrače. Mi imamo ispod 7 miliona, ograničen je broj naših igrača, oni igraju po Evropi. Ograničeno smo sa dostupnošću tih igrača.

(Telegraf.rs)

Video: Ostoja Mijailović posle titule: "Rekao sam da bi i stadion bio mali za ovu utakmicu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    27. jun 2023 | 14:19

    Ja sam dugo u sportu ali ovaj čovek nije sportista,preko politike došao do novca i uvukli ga u prvo u fudbal pa u košarku,od 2017. godine ne plaća porez državi,čeka novac od države da bi im platio porez,ozbiljno ludilo mozga,čista demagogija i licemerje,preplatili strane igrače i za tri godine potrošili preko 40 miliona evra a sem ABA titule osvojene na silu i uz obilatu pomoć sudija da budu prvi u regionalnoj ligi,Split,Podgorica i derbi u Areni je klasična pljačka,njihovi igrači odlaze zbog 200 do 300 hiljada većeg ugovora a iz Zvezde,Vildoza,Dobrić,trostruko jači ugovori kao i pre njih Davidovac,Kalinić,Beron,Gudurić,Lorenco Braun,Kvinsi Miler,Panter je u Zvezdi igrao za 150 hiljada evra polusezonu,eksplodirao i otišao u Armani za šest puta jači ugovor

  • Žika Živac

    27. jun 2023 | 14:40

    Evo ko provocira, Zvezda mu je rak-rana. Ćuti bruko sa državnim parama doveo si buljuk stranaca da zaustavite Zvezdu, i uspeli ste jedva.

  • Milan Ultras Bg

    27. jun 2023 | 14:47

    SNS Ljakse iz Prislonice,šatro akademski gradjanin.Prodavac magle sa presadjenom kosom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA