Vreme čitanja: oko 1 min.

Vembenjama najplaćeniji ruki u NBA istoriji: Preskočio našeg Bogdana i prošlogodišnjeg prvog pika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dugo godina je Bogdan Bogdanović bio najplaćeniji igrač u svojoj debitantskoj sezoni u NBA, prošle godine ga je prestigao Bankero, a sada će Vembenjama prestići njega

  • 1
Viktor Vembenjama Foto: Tanjug/AP

Francuski košarkaš Viktor Vembanjama trebalo bi da potpiše četvorogodišnji ugovor sa San Antoniom u vrednosti od 55,1 milion dolara, prenosi "Basketnjuz".

Sparsi su pre četiri dana izabrao Francuza kao prvog pika na NBA draftu. Vembanjama (19) je u dosadašnjoj karijeri igrao u francuskim klubovima Nanter, Asvel i Metropoliten.

On je visok 2,26 metara, a prošle sezone u francuskom prvenstvu je beležio prosečno 20,7 poena, 10,2 skoka i tri blokade po utakmici.

On bi u narednoj sezoni u San Antoniju trebalo da zaradi 12.158.760 dolara. To znači da će francuski košarkaš postati najplaćeniji ruki u svojoj debitantskoj sezoni.

Viktor Vembenjama Foto: Tanjug/AP

Do sada je to bio prošlogodišnji prvi pik sa drafta, Paolo Bankero, koji je za prošlu sezonu dobio 11.055.120 dolara, dok mu ukupni ugovor iznosi 50.158.769 dolara.

Do prošle godine rekord po najvećoj zaradi u svojoj prvoj NBA sezoni, računajući i one koji nisu došli odmah posle drafta, držao je naš Bogdan Bogdanović, koji je svoj prvi ugovor sa Sakramentom postpisao na 3 godine za 27 miliona dolara, a u prvoj sezoni je zaradio 9.470.614.

Vembanjama je rekao da će igrati za San Antonio u Letnjoj ligi, a najavio je da će da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Govor Željka Obradovića na otvaranju košarkaške klinike "Dušan Ivković" u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA