Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirotić ne prašta Barsi! Hoće da naplati svih 22 miliona evra od ugovora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barsa je odlučila da smanji budžet za narednu sezonu, a glavna prepreka u tome joj je veliki ugovor Nikole Mirotića

  • 6
Nikola Mirotić Foto: MN Press

Nikola Mirotić se neko vreme već pominje kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali pre bilo kakve priče o tome mora prvo da reši situaciju sa Barselonom.

Ali, ni tu situacija nije najbolja, jer kako prenose španski mediji, čak četiri puta je odbio raskid ugovora sa Kataloncima.

Barsa je rešila da u novu sezonu uđe sa značajno smanjenim budžetom, te će umesto 40 miliona godišnje imati 27 miliona, a jedan od glavnih prioriteta u novom konceptu Barselone je da se reši ugovora Nikole Mirotića, koji je najveći od svih u klubu.

Raskid saradnje sa Jasikevičijusom je rešen, završen je i transfer Kevina Pantera i čeka se samo ozvaničenje, ali sa Mirotićem ne ide sve onako kako su u Barsi zamislili.

Kako prenosi As, Mirotić je odbio četiri ponude za raskid ugovora i u klubu nisu optimisti da će uspeti u nameri da se reše jednog od svojih najboljih košarkaša, a da mu ne isplate sav iznos.

Navodno Mirotić traži da mu se isplati 22 miliona evra za čitav ugovor, što je 11 po sezoni.

Sa druge strane, Barsa mu navodno nudi platu za čitavu jednu sezonu i nešto više od toga, a ponuđeno mu je i da klub plati bonus u slučaju da ode u NBA.

Navodno je klub ponudio i da ga plaća od jula 2024. godine, što mi Mirotiću odgovaralo da ima manje poresko optetećenje i navodno bi tako zaradio veći novac nego da je ostao da igra za Barsu. Ali, ništa od toga nije prihvaćeno.

Kako As navodi, sledeći korak je da ga klub pismeno obavesti da je ugovor raskinut i da obezbedi maksimalan iznos od 22 miliona evra za odštetu.

Kako trenutno stoje stvari, Barsa i Mirotić će na sudu rešavati ovaj spor, jer ni klub, ni igrač ne odustaju od svojih zahteva.

(Telegraf.rs)

Video: Hit izjava Mirotića kad je video da je gazio liniju pre ključne trojke!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA