≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lesorovo prvo obraćanje navijačima PAO-a: Verujem u odličnu saradnju s najuspešnijim trenerom Evrope

Vreme čitanja: oko 2 min.

Francuski centar je rekao da je Ataman u poslednjih 5 godina najuspešniji evropski trener i da jedva čeka da vidi kao će unaprediti njegovu igru

  • 27
KK Partizan, Media Day, Matijas Lesor Foto: Nikola Tomić

Novi košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor izjavio je da je srećan što je potpisao ugovor sa grčkim klubom i dodao da želi da ostvari dobru saradnju sa navijačima "zelenih".

Lesor je juče potpisao ugovor sa grčkim klubom do juna 2025. godine. On je prethodne dve sezone bio član Partizana, a pre toga je igrao za Makabi, Monako, Bajern, Unikahu, Crvenu zvezdu, Nanter i Šalon.

- Izuzetno sam srećan što sam postao deo Panatinaikosa. Klub nije imao zapažen uspeh poslednjih godina, ali sada teži da se vrati na nivo na kome pripada. Nešto slično je bilo i sa Partizanom prošle sezone. Veoma mi se dopada što ću učestvovati u ovom planu, koji doživljavam kao veliki izazov - rekao je Lesor za zvanični sajt Panatinaikosa.

KK Partizan - KK Real Madrid Foto: Mileta Mirčetić

On je istakao da dobro poznaje istoriju Panatinaikosa i uspehe koje je ovaj klub ostvario u evropskoj košarci.

- Lično, svestan sam da je ovo velika organizacija sa velikim zahtevima, što mi je već rekao Janis (Papapetru). U novoj sezoni ekipa će biti veoma konkurentna i jedva čekam da počnem da radim sa ovim klubom - dodao je francuski košarkaš.

Lesor je priznao da je razgovarao sa bivšim saigračem Papapetruom pre nego što je potpisao ugovor sa Panatinaikosom.

- Doneo sam odluku da dođem ovde zbog veličine kluba i velike baze navijača, koje ima, ali i zbog izazova da budem deo nastojanja kluba da se vrati tamo gde pripada - istakao je Francuz.

Matijas Lesor Foto: Twitter/Printscreen

Lesor je rekao da bi voleo da dobru saradnju sa navijačima Panatinaikosa, kao što je imao i sa pristalicama Partizana.

- Moja veza sa navijačima Partizana je došla sama po sebi. Nadam se da će me navijači Panatinaikosa voleti kao i pristalice Partizana. Ova dva kluba imaju veliku bazu navijača, koji imaju nekoliko sličnosti. Važno je da se Panatinaikos vrati velikim rezultatima - naveo je Lesor.

Za kraj je dodao da jedva čeka saradnju sa Erginom Atamanom, koji je dva puta odveo Efes do titule prvaka Evrolige.

- Trener Ataman je najuspešniji trener u Evropi u poslednjih pet godina. Dva puta je osvojio Evroligu, a mogao je da osvoji i treću da ta godina nije prekinuta zbog kovida. On je veoma iskusan i dobar trener koji zna da pobeđuje, što je vrlo važno. Jedva čekam da vidim šta će to doneti mojoj igri. Verujem da ćemo imati odličnu saradnju - poručio je Francuz.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Lesor uz zvučnike dominira u hodnicima Arene uz grobarske zvučnike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leverkusen

    28. jun 2023 | 20:25

    Postujem te grobare nas. Al ti se u sledecoj sezoni neces videti na terenu. Okej neka si naario odlicnu sezonu ali sto se tice igrackog aspekta ovu sezonu iz Partizana neces ponovit.

  • Rumenoglu

    28. jun 2023 | 20:19

    Matijaaaas pa ja sam najbolji trener svih vremena SRAM TE BILO 😂😂😂😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    28. jun 2023 | 20:15

    Аух, какав увлакач и љига...логично што се снашао у јсд😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA