≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crvena zvezda dobila pozivnicu Evrolige! Srbija sa dva predstavnika u eliti i ove sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pratite iz minuta u minut dešavanja u vezi sa odlukom Evrolige

  • 78
Nemanja Nedović, Kevin Panter Foto: Marko Jovanović

Košarkaški klub Crvena zvezda igraće u Evroligi i sledeće sezone pošto je na sastanku deoničara takmičenja dodeljena specijalna pozivnica srpskom klubu. Takođe, i aktuelnom šampionu ABA lige, overeno je učešće u takmičenju pa će i u sezoni koja predstoji Srbija imati dva predstavnika, Partizan i Crvenu zvezdu. 

Kako je ranije i najavljivano, deoničari Evrolige nisu želeli da previše menjaju sastav klubova koji će nastupati u narednoj sezoni. Tako, 12 klubova vlasnika takmičenja potvrdilo je učešće Partizanu, kao šampionu ABA lige.

Tako, navijači će imati prilike da i u sledećoj sezoni vide barem dva evroligaška derbija, i borbu svojih timova u evropskoj košarkšakoj eliti.

Iz Evrolige je saopšteno da će naredne sezone igrati svih 18 klubova, koji su i prošle sezone igrali u ovom takmičenju. U Evroligi će naredne sezone pored beogradskih klubova igrati Barselona, Real, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern, Asvel, Alba, Monako, Virtus i Valensija.

Telegraf je ranije najavio da će u narednoj sezoni dva srpska kluba igrati u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Video: Zakucavanje za titulu ABA lige: Egzum odvalio obruč za ključno vođstvo Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raks

    29. jun 2023 | 13:45

    Dodjite do pameti, obadva tima predstavljaju Srbiju u Evropi i Svetu, svi se tu prepucavate 🤦 Verovatno bi vam bilo draže da igra Turk Telekom ili tamo neki levi klub. Sloga braćo Srbi, a navijati se može i bez da se vredjamo 😉 Sportski pozdrav 💪😀👍🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏀🏀🏀

  • P

    29. jun 2023 | 11:46

    Partizan je siguran ucesnik ja ne znam sta vam nije jasno

  • Vučko

    29. jun 2023 | 13:54

    Sedmo mjesto u ABA ligi i igraš na pozivnicu Evrokup...ok...razumijem! Drugo mjesto u ABA ligi i igras na pozivnicu Evroligu...ok...razumijem! Sve je to u interesu srpske košarke! Ali, nikako ne mogu razumjeti psihološki profil ovih ostrašćenih i "osmuđenih" grobara i njihove komentare na Zvezdinu pozivnicu za Evroligu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA