≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo ko će se naredne sezone takmičiti u Evrokupu: Dva kluba iz regiona, tri nova imena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uveden i novi format takmičenja

  • 1
KK Budućnost - KK Partizan Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI/Filip Roganović

U senci iščekivanja odluke o sastavu Evrolige u narednoj sezoni "provukla" se i informacija ko će učestvovati u Evrokupu. Format "prvenstva" takođe je promenjen, ali igraće 20 ekipa kao što je to bio slučaj i pre.

Partizan i Crvena zvezda su osvajanjem ABA lige odnosno specijalnom pozivnicom izbegli taj scenario.

Aktuelni šampion drugog po snazi takmičenja u Evropi (verovatno trenutno rame uz rame sa FIBA Ligom šampiona) Gran Kanarija zbog finansijskih pritisaka je odlučila da ostane u Evrokupu.

Za specijalnu pozivnicu "izvisio" je Turk Telekom i ispred viceprvaka ovog takmičenja upala je upravo Zvezda kao i Valensija. U red jačih ekipa na papiru ubrajaju se i Huventud i Ulm, dok će čast ABA lige kao i u prošloj takmičarskoj sezoni braniti dva tima. Naravno, u pitanju su Budućnost i Cedevita Olimpija.

Ostali timovi koji će se takmičiti u Evrokupu su: Lijetkabelis, Trento, Hapoel Tel Aviv, London Lajons, Burg, Pariz, Prometej, Slask, Kluž, Venecija, Hamburg kao i tri nova kluba - grčki Aris, turski Bešiktaš, koji će sa klupe predvoditi Dušan Alimpijević i litvanski Vulvsi.

Za razliku od prošle takmičarske godine nema Burse, Breše i Promiteasa.

Još jedna novina je i promena formata, jer će iz dve grupe od po deset timova u nokaut fazu proći po šest najboljih. Prva dva iz svake grupe idu direktno u četvrtfinale, dok će se ostali razigravati u osmini finala. U nokaut fazi će se i dalje igrati samo na jednu pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko S

    29. jun 2023 | 18:02

    Pa turk telekom nema najvernijeg navijaca da im plati MILION € da ucestvuju u tome je problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA