Vreme čitanja: oko 2 min.

"Igrači dolaze i odlaze, ali kad Željko ode, to će biti problem": Obradovićeva desna ruka pričala o Partizanu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iskiredo kaže i da je svako lako zamenljiv

  • 6
Đozep Marija Iskiredo, KK Partizan, Željko Obradović Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Košarkaši Partizana su ostavili iza sebe jednu veoma uspešnu sezonu. Dogurali su do TOP 8 faze Evrolige, takođe su došli i do titule u ABA ligi, njihove prve posle 10 godina, a za sve tp je zaslužan odličan stručni štab koji na čelu ima Željka Obradovića.

Međutim, nije tu sve samo Obradović, pošto su i iza njega bili ljudi iz struke, koji su mu pomagali u svakoj situaciji, što je i on neretko isticao.

Jedan od njih jeste i Đozep Marija Iskiredo, inače desna ruka ovog trenera, koji je dao kratki intervju za "Mundo deportivo" u kom je govorio o sezoni kluba, ali i samom učinku igrača koji su tu sezoni i izneli. Prvo čega se dotakao jeste i "ona tuča" u Madridu.

- Svakako je uticala. Dobili bismo seriju sa 3-0, da su stvari ostale kako su se razvijale. Bio je tu i tragičan događaj u Beogradu pred treću utakmicu i cela zemlja je bila u šoku, sve nas je to pogodilo.

Partizan će tokom ovog leta imati i dosta promena u igračkom kadru, pošto je Matijas Lesor već otišao iz kluba.

- Lepo je kada pobeđujete, ali igračima tada raste vrednost. Biće ponuda koje nećemo moći da ispratimo. Uvek kažem da ono što ne sme da nedostaje – Željko Obradović. Igrači dolaze i odlaze, ali kada Željko bude otišao, to će biti problem. Biće teško, ali staza je utabana. Da sam na mestu igrača koji se premišlja, ja bih došao u Partizan. Druga stvar je kada vam neko ponudi triput više novca od onoga što Partizan može. Lesor je bio igrač koji je često menjao timove u Evroligi, nigde nije dobio novi ugovor. A onda je došao u Partizan i postao najbolji skakač Evrolige. Dante Egzum je u Barsi bio dobar, ali sa nama je bio fantastičan. Isti važi i za mlade igrače: Smailagića, Trifunovića, Madara... Radujem se budućnosti nekih od njih, ali bi bila šteta da ih izgubimo. Ključ svega je Željko Obradović

Na kraju se dotakao i ostanka Kevina Pantera u timu.

- Kevin je ubica. Sjajan momak i vredan radnik. Često se dešavalo da dođe sat vremena pre treninga i šutira sa pomoćnim trenerima. Onda odradi trening, pa ostane posle da nastavi da šutira. Lider je, ekonomičan je sa loptom i izvanredan saigrač

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebrinite vi.

    30. jun 2023 | 13:24

    I posle njega Sale Nacionale.

  • 🌴

    30. jun 2023 | 12:06

    Steta ako ode jer za ove dve godine je pokazao svu svoju snagu.

  • supergnu

    30. jun 2023 | 14:37

    Nama ce stvarno biti problem. Jedna od sest titula? Msm to je rezultat da se smrznes...🥶🥶🥶😵‍💫😵‍💫😵‍💫😂😂😂❤️🤍❤️🤍❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA