Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Miloš Teodosić stiže u Crvenu zvezdu, odjeknula "bomba" na Malom Kalemegdanu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iskusni plejmejker će biti drugo pojačanje kluba s Malog Kalemegdana

  • 95
miloš teodosić Foto: MN Press

Crvena zvezda je odlučno krenula u novu sezonu, već je potpisao Dejan Davidovac, a kako Telegraf saznaje, novi košarkaš kluba s Malog Kalemegdana postaće i Miloš Teodosić, koji je prihvatio ponudu da se posle mnogo godina vrati u Srbiju.

Dugo godina unazad se pominje i spekuliše o potencijalnom povratku Miloša Teodosića u srpsku košarku i tome da konačno obuče dres kluba za koji navija od malena - Crvene zvezde.

U nekoliko navrata su i vođeni pregovori, ali plejmejker nije stigao u Beograd, nije obukao crveno-beli dres. Izuzetno je blizu bio 2019. godine, kada se vratio iz NBA lige, ali je tad odlučio da ode put Bolonje, gde je potpisao sa Virtusom, gde je proveo četiri godine. Ugovor je istekao, a stiglo je vreme za "povratak".

Kako Telegraf saznaje, Teodosić je prihvatio ponudu Crvene zvezde, koja mu je ponudila jednogodišnji ugovor s opcijom produžetka na još godinu dana. Ono što se još može načuti, jeste da će Teodosić dobiti i posebnu ulogu, gde bi trebalo da pomogne u razvoju Nikole Topića.

Čak iako je u malo poznijim godinama, Teodosić i dalje ima dosta toga da prikaže, što se videlo i tokom prethodne sezone, gde je u Evroligi igrajući za Virtus imao prosek od 11.7 poena, 4,9 asistencija i 2,3 skoka po utakmici u ovom najjačem evropskom takmičenju.

Što se tiče Teodosića, radi se o jednom od najboljih srpskih plejmejkera u istoriji. Trenutno ima 36 godina i bogato iskustvo iza sebe, igrao je u FMP-u u periodu od 2004. do 2007. godine, potom je nastupao za Olimpijakos, CSKA iz Moskve, Los Anđeles Kliperse i Virtus iz Bolonje.

Teodosić je u karijeri osvoji i pregršt nagrada, kako individualnih, tako i ttimskih, a ima čak i tri medalje sa reprezentacijom Srbije. Igrajući za CSKA, osvojio je Evroligu 2016. godine, dok je šest godina ranije bio i MVP tog takmičenja.

Čak je dva puta bio najbolji asistent Evrolige, dok je u 2022. godini sa Virtusom osvojio i Evrokup, gde je bio i MVP.

(Telegraf.rs)

Video: Miloš Teodosić o tome da li će i kada da zaigra za Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LJUBINKO

    30. jun 2023 | 13:40

    Radujem se Miloševom dolasku u Zvezdu. Mator je i više će im odmoći nego pomoći.

  • Ponos Srbije ⚫️⚪️

    30. jun 2023 | 13:41

    Pa ovi staracki dom prave 😂😂

  • Sima

    30. jun 2023 | 13:57

    Ova pojacanja zvezde i partizana ugasila su mi i zadnju nadu da ce obilaznica oko Kragujevca poceti da se radi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA