≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan odlazak iz Crvene zvezde: Barselona "pokupila" važan šraf tima Duška Ivanovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je stigao u Beograd kada i Duško Ivanović, a sada će dobiti i "unapređenje"

  • 6
Karles Marko, KK Crvena zvezda Foto: MN Press / VM

Kada je u Crvenu zvezdu stigao Duško Ivanović, prvo što je uradio jeste dovođenje Karlesa Marka, španskog trenera za svog pomoćnika. Nakon završene sezone i svega prikazanog, ovaj Španac je dobio i ponudu, te kako tvrde tamošnji mediji - postaće deo stručnog štaba Rožera Grimaua.

Barselona je završila saradnju sa Šarasom Jasikevičijusom, koji je ostao bez ugovora, a na njegovo mesto je došao čuveni Rožer Grimau. To je odmah značilo i da će stručni štab Litvanca morati da potraži novu sredinu, a za oko Grimau je zapao Karles Marko.

Marko je proveo u Zvezdi nešto više od pola sezone, a ono po čemu će ga navijači, ali i čitava srpska košarkaška javnost pamtiti, jeste i to da je u polufinalu Kupa uspeo da savlada Partizan posle preokreta, nakon što je Duško Ivanović isključen sa meča.

Kada je reč o njegovoj karijeri, bio je asistent u Manresi, a potom je vodio Oviedo i Palensiju, dok je mnogo poznatiji po svojoj igračkoj karijeri.

Najveće uspehe je ostvario kao reprezentativac gde je 2003. godine na Eurobasketu u Švedskoj uzeo srebro u ekipi sa Pau Gasolom, Huanom Karlosom Navarom, Felipeom Rejesom, Horheom Garbahosom, Karlosom Himenezom...

U klupskoj karijeri je najpoznatiji po svoje četiri sezone u Huventudu, a igrao je i za Valjadolid, Hihon, Betis, Manresu i Saragosu. Kako navode iz kluba Karles Marko će se u rad stručnog štaba Crvene zvezde uključiti od vikenda, što znači da će debitovati na klupi za duplo kolo Evrolige protiv Albe i Makabija.

(Telegraf.rs)

Video: Miško Marić o tituli Partizana za Telegraf: "Nadam se da odavde ide samo napred i bolje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA