Vreme čitanja: oko 1 min.

Orlići preboleli Francusku, pa deklasirali Japan: Protiv Argentine igraju za 5. mesto na SP

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle poraza od Francuske u četvrtfinalu, mladi košarkaši lako i ubedljivo savladali Japan 99:73

  • 0
U19 košarkaška reprezentacija Srbije Foto: fiba.basketball

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Japana sa 99:73 i plasirala se u razigravanje za 5. mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj.

Naše košarkaše je iz borbe za medalju eliminisala Francuska. Mladi "Trikolori" su u četvrtfinalnoj utakmici bili nadmoćniji u svim segmentima i na kraju zasluženo slavili visokoim rezultatom 98:59.

Ipak, košarkaši Srbije su smogli snage i u duelu sa azijskom selekcijom zaigrali organizovanije i čvršće. Izabranici selektora Vladimira Đokića su u prvom poluvremno dozvolili rivalu da se vrati u meč, ali početkom drugog dela na parketu je postojao samo jedan tim.

Na ovom turniru smo se dva puta sastajali sa Japanom, a u grupi smo takođe bili uspešni, doduše, sa manjom razlikom. Tada je na semaforu stajalo 76:65 u korist naše reprezentacije.

U redovima Srbije najefikasniji na ovom meču bio je Ilija Milijašević sa 22 poena, pratio ga je Filip Radaković sa 20 poena, 16 je dao Lazar Đoković, a 12 Aleksa Milenković.

Naša selekcija ovom pobedom ide na megdan Argentini u pohodu na 5. mesto na ovogodišnjem prvenstvu. Naši rivali su savladali Kanadu rezultatom 106:101.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA