≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osipa se šampionski tim Denvera: Bitan "šraf" iz finala pojačao Hjuston

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored njega kao fri agent ekipu napustio i Džek Vajt

  • 0
Vlatko Čančar, Nikola Jokić, Džef Grin, Denver Nagets Foto: Tanjug / AP

NBA pijaca radi punom parom i već smo videli neke zaista velike prelaske. Na usklađivanju rostera pored ostalih ekipa radi i aktuelni šampion Denver Nagets.

Ekipu je najpre napustio Brus Braun, zatim su stigle informacije i o ostanku dva ne toliko važna igrača u plej-ofu Deandrea Džordana i Redžija Džeksona, a sada je red došao na nova dva odlaska.

Iskusni krilni košarkaš Džef Grin karijeru će nastaviti u Hjuston Rokitsima, sa kojima je potpisao jednogodišnji ugovor vredan šest miliona dolara.

Nekadašnji košarkaš Sijetla, Oklahome, Bostona, Memfisa, Klipersa, Klivlenda, Vašingtona, Jute i Bruklina po prvi put se vratio u ekpu za koju je već nastupao. Za Rakete je tokom 2020. odigrao 18 mečeva u regularnom delu sezone na kojima je u proseku davao 12,2 poena i 12 u plej-ofu gde je takođe bio dobar sa 11,8.

Za Nagetse je u ligaškom toku takmiačarske godine ubacivao 7,8 poena, dok je u doigravanju bio na 4,1, uz neke zaista bitne role u samoj završnici.

U Hjustonu će ga dočekati poprilično izmenjen tim, jer su Teksašani prethodno doveli Freda Van Vlita, Džoka Lendejla i Dilona Bruksa, a uskoro će doći i Peti Mils.

Nagetse je kao fri agent napustio i Džek Vajt, koji je će od sledeće sezone nositi dres Oklahome Siti Tander. On je potpisao saradnju na dve sezone. Igrač koji pokriva poziciju "tri" odigrao je samo 60-ak minuta na 17 susreta.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić sa ćerkicom u naručju, cela hala skandira "MVP, MVP": Momenat za istoriju i ponos

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA