Vreme čitanja: oko 1 min.

Juniori poraženi od selekcije Argentine: Na kraju 6. mesto na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prelomna je bila serija Argentine 10:0 tokom poslednje deonice

  • 1
Mladi košarkaši Srbije Foto: fiba.basketball

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je  od selekcije Argentine rezultatom 87:71 (18:14, 18:27, 25:20, 26:10) u utakmici za peto mesto na Svetskom prvenstvu koje se igra u Debrecinu.

U selekciji Argentine Le Alija je bio najefikasniji sa 18 poena uz 6 skokova, dok je Dilan Bordon dodao 15 poena.

U srpskom timu Filip Borovićanin je imao 21 poen, 14 skokova i 3 asistencije, dok je Lazar Đoković zabeležio 18 poena. Srbija i Argentina su do poslednje četvrtine igrale neizvesnu utakmicu u kojoj su se menjale u vođstvu.

"Orlići" u poslednjoj deonici popuštaju u odbrani i dolazi do pada igra, što je protivnik iskoristio i uspeo serijom 10-0 da dođe do pobede.

Podsetimo, naš tim je prethodno eliminisan u četvrtfinalu od selekcije Francuske rezultatom 98:59, da bi u meču za doigravanje trijumfovali protiv Japana 99:73.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedan

    2. jul 2023 | 21:09

    Pošto se igrači po velikim klubovima i u KSS selektiraju po parama i uticajima, takvi su nam i rezultati. Niko više ne radi sa pravim mladim talentima i potencijalima, već samo sa onima sa parama i uticajima. Sad na teren izlaze samo pare i uticaji i to nikako ne može da bude dobro, možeš da probaš da izvučeš nešto od tih igrača, ali to nikada neće biti dovoljno i potpuno kao što bi to bilo sa pravim talentima, ali pravi talenti po pravilu nemaju roditelje sa parama i uticajima. Nekada je bilo obrnuto, talenti su se pratili, razvijali, ulagalo se u njih, pa su i rezultati bili drugačiji. Kad se vrati taj stari princip rada, onda će biti drugačije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA