Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenci objavili širi spisak za Mundobasket: Predvode ih NBA šampion i Luka Dončić!

Vreme čitanja: oko 1 min.

U najjačem sastavu su spremni za turnir

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug - AP

Leto je stiglo, a u košarkaškom svetu to znači da polako kreću i pripreme za obaveze u nacionalnom timu. Ovo leto 2023. godine će doneti i Mundobasket, gde će nekoliko reprezentacija pretendovati na osvajanje zlatne medalje, što će verovatno biti i dosta lakše, pošto SAD ne igra u najjačem sastavu.

Jedna od reprezentacija koja će sigurno ciljati tu zlatnu medalju jeste i Slovenija, koja je objavila širi spisak reprezentacije, na kom su i sve najveće zvezde ove reprezentacije.

Selektor Aleksander Sekulič je objavio spisak od 20 imena, a prevodi ga ko drugi, do Luka Dončić, NBA superstar Dala Maveriksa. Pored njega, tu je i Vlatko Čančar, koji je aktuelni šampion NBA lige sa Denver Nagetsima.

Tu su i dva Amerikanca - Džordan Morgan i Majk Tobi, kao i dosta iskusnih igrača.

Kompletan tim izgleda ovako: Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Horvat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahković, Džordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Žiga Samar i Majk Tobi.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Dončić gleda Zvezdu u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. jul 2023 | 12:29

    Ал' кад налете на Босанце...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA