Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan korak ka pomirenju Evrolige i FIBA? Izbacuje se novembarski prozor, reprezentacije samo u februaru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga će pauzu u februaru produžiti za još nedelju dana

  • 0
Srbija - Grčka, Košarka Foto: Nikola Tomić

Sve smo bliži pomirenju između dve vodeće organizacije kada je u pitanju evropska košarka. Evroliga i FIBA nastoje da pronađu kompromis i konačno usklade kalendare, kako ne bi ispaštali ni igrači, a ni navijači.

Tako prema pisanju "Vala Sporta", u predlogu takmičarskog kalendara Evrolige za narednu sezonu stoji da bi pauza u februaru mogla da bude produžena za još nedelju dana pored već jedne koja postoji zbog nacionalnih Kupova.

Razlog je taj što bi se u toj nedelji odigravale kvalifikacije za FIBA takmičenja, a ova organizacija spremna je da izbaci iz svog programa novembarski prozor i da proširi taj februarski kada bi se odigralo više utakmica, a reprezentacije mogle da računaju na svoje najbolje košarkaše.

Zbog toga je prethodnih godina vođena polemika, a mnoge zemlje propuštale Evropska i Svetska prvenstva zbog nemogućnosti da se konstantno oslone na one najbolje. Ipak, NBA liga neće ništa menjati, pa i dalje neće biti igrača iz ovog takmičenja u FIBA prozorima.

Ostaje da sve bude potvrđeno, što će se i desiti onog momenta kada Evroliga bude objavila svoj zvaničan kalendar za narednu sezonu.

(Telegraf.rs)

Video: Dejane, kad ćeš početi da igraš? Bodiroga se setio Pešićevih reči iz svlačionice u Indijanapolisu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA