≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će Jokić igrati na Mundobasketu? Oglasio se Svetislav Pešić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskusni stručnjak je ovih dana dao intervju za nemački "Zidojče Cajtung" povodom 30 godina od osvajanja titule evropskog prvaka sa selekcijom Nemačke

  • 6
Nikola Jokić i Svetislav Pešić Foto: MN Press / Marko Metlaš

Selektor Srbije Svetislav Pešić i dalje nije siguran da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju na Mundobasketu.

Iskusni stručnjak je ovih dana dao intervju za nemački "Zidojče Cajtung" povodom 30 godina od osvajanja titule evropskog prvaka sa selekcijom Nemačke, što mu je bio prvi veliki uspeh u seniorskoj košarci.

U tom razgovoru, između ostalog, novinar je pitao srpskog trenera i da li će MVP NBA finala i osvajač šampionskog prstena biti deo ekipe na planetarnoj smorti na Filipinima, Indoneziji i u Japanu.

Pešić je poručio da još nije siguran, odnosno da još nije jasno. Potom je dodao da je Nikola jedan od najboljih igrača s kojima je sarađivao u karijeri.

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

- On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili - rekao je Pešić.

Selektor Srbije je takođe poručio da je prvenstveni cilj reprezentacije da izbori mesto na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

- Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo - poručio je srpski selektor.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić u žestokom provodu: Košarkaš se popeo na stolicu pa odigrao ludi ples uz poznati narodnjak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Durlanac

    5. jul 2023 | 13:23

    Ja mislim da je još gore što niko ne sme da pita dali igra ili ne.!

  • TRX

    5. jul 2023 | 14:47

    Naravno da igra i da Pesic to zna. No za meduje eto tako...

  • Cv

    5. jul 2023 | 14:22

    Mora da igra inače nemamo ni šanse za medalju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA