≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić progovorio o spisku: "Računam na sve igrače, nema potrebe da objavljujem spisak još uvek zbog..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nijedna federacija do 12 dana pre starta šampionata ne mora da objavi spisak"

  • 2
Svetislav Pešić Foto: MN Press

Mundobasket se "opasno" približio i već za pedesetak dana ekipe očekuje početak. Mnoge reprezentacije već su objavile makar širi spisak, neke čak i konačan poput Francuske, međutim mi još uvek ništa ne znamo o potencijalnom sastavu Srbije.

Svetislav Pešić je tim povodom govorio za Sportklub i istakao da zbog razlilčitih "problema" sa igračima on još uvek nije ništa nije saopštavao.

- Naravno da računam na sve igrače, a kada dođe vreme, bićete upoznati sa spiskom. Zato sada ne pričam o imenima. Neki drugi učesnici SP, objavljuju spiskove, šire ili uže, na kojima može biti 12, 14, ili više potencijalnih reprezentativaca Mi za tim nemamo potrebe zato što su neki kandidadti povređeni, drugi „izlaze“ iz povreda, treći se leče, četvrti su operisani, kao što ima onih koji su potpisali ugovore u NBA, igraju Letnju ligu u Americi… A i po pravilima FIBA, samo 12 dana pre oficijelnog starta Kupa, može da se objavi spisak (24 imena) igrača. Znači, nijedna federacija ne mora, pre pomenutog datuma, da obelodani spisak - rekao je Pešić za Sportklub.

Dakle, još uvek ćemo čekati kako bismo saznali koja imena bi mogla da se nađu na Filipinima od 25. avgusta, kada počinje Svetsko prvenstvo.

Srbija u Manili igra u grupi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: Bez odbrane na Mundobasketu možemo da se slikamo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA