Vreme čitanja: oko 1 min.

E, ovo je 1. pik na draftu: Vembanjama se "naljutio" i ubacio 27 poena, ali i izgubio od bivšeg igrača Zvezde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne ide Francuzu

  • 0
Viktor Vembenjama Foto: Tanjug/AP

Čitava NBA liga, ali i čitav svet su čekali da Viktor Vembanjama stigne u najjače košarkaško takmičenje, kako bi pokazao zbog čega važi za jednog od najvećih talenata ikada viđenih na košarkaškim terenima. Stigao je Francuz, ali stigli su i problemi.

Postojale su glasine da Vembanjama neće igrati u Letnjoj ligi, međutim, predomislio se dok je publika dobila priliku da uživa u "čarolijama" 1. pika na NBA draftu. Prvi meč nije prošao baš najbolje, ali, drugi i te kako jeste.

U prvom meču sa Šarlotom, Vembanjama je imao tek devet poena uz katastrofalan šut iz igre - 2/13, ali, sve je to popravio u duelu sa Portlandom, iako je njegova ekipa zabeležila poraz (85:80).

Ovoga puta je Vembanjama dosta bolje šutirao, dosta je bolj eigrao i za 27 minuta na parketu je zabeležio čak 27 poena i 12 skokova, čime je bio i najbolji igrča u svom timu. Praktično je "urnisao" centarsku liniju protivnika, ali, ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Najbolji igrač na meču je bio Majkl Devo iz Portlanda sa 29 poena, dok je zanimljivo da je solidnu partiju imao i bivši košarkaš Zvezde u dresu TrejlBlejzersa, Duop Rit, koji je dodao 13 poena i devet skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Grmi Baja Mali Knindža, gajba piva u čamcu: Cirbes, Lazić i Simonović uživaju na Drinskoj regati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA