Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije moglo nezgodnije: Mladi srpski košarkaši igraju protiv Italije u osmini finala Evrobasketa na Kritu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potom verovatno opet sledi okršaj sa Francuzima koji su bili brutalni u grupnoj fazi

  • 0
Mladi srpski košarkaši U20, Srbija Foto: FIBA (fiba.basketball)

Mladi košarkaši Srbije starosti do 20 godina saznali su svoj dalji put na Evropskom prvenstvu koje se održava u Heraklionu na Kritu i može se reći da on nije mogao da bude nezgodniji. Već na startu nokaut faze čeka ih veoma talentovana selekcija Italije.

Italijani su završili kao treći u Grupi A u kojoj su ispred nje završili Turci i Belgijanci, dok su poslednji bili Izraelci. Taj meč na programu je u sredu i igraće se od 17.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ukoliko naši momci uspeju da savladaju Italijane, potom ih čeka okršaj sa boljim iz meča Francuska - Poljska, gde je favorit naravno selekcija Galskih petlova. Samim tim, i ova generacija bi mogla da ima duel sa Francuzima, baš kao i U19 tim na Svetskom prvenstvu.

U našem delu žreba kao potencijalni rivali u polufinalu nalaze se Turska - Crna Gora, kao i Grčka - Island, tako da se može reći da bismo u eventualnom polufinalu čak imali i potencijalno nešto lakši posao nego u četvrtfinalu.

Podsetimo, naši momci su u grupnoj fazi ostvarili pobede protiv Estonije i Crne Gore, kao i poraz od Španije. Meč sa Italijanima je važan, jer bi trijumfom bio ostvaren opstanak u Diviziji A i izbegnuto dalje razigravanje.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA