Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić najbolje ocenjeni igrač u novom izdanju popularne igrice! Iza njega ostala brojna jaka imena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doduše poprilično populistički potez staviti pet igrača na najvišu ocenu

  • 0
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Možda nije osvojio nagradu za MVP-a regularnog dela NBA sezone, ali je pokupio onaj najbitniji pehar i prsten uz titulu MVP finala. To nije ostalo nezapaženo među ljudima koji sastavljaju ocene za čuvenu igricu NBA 2K i izdanje za narednu sezonu.

Naime, Nikola Jokić i još četiri igrača dele najveću ocenu - 97. Janis Adetokumbo, Luka Dončić, Džoel Embid i Lebron Džejms nalaze se na istom merilu.

Najboljih deset kompletiraju Kevin Durent, Stef Kari (po 96) zatim Džejson Tejtum i Demijan Lilard (po 95) i Šai Gildžus-Alegzender (95).

Kada pričamo konkretno o pojedinim Jokićevim kategorijama, u oči najviše upadaju njegov ofanzivni rejting kao i potencijal. Sasvim dobru ocenu je dobio ia za šut za tri (83) dok je nešto slabiji u defanzivni (57). Veštine plejmejkinga su procenjene na 84, a skakački potencijal ocenjen sa 81.

Ako gledamo nejgovu generalnu ocenu 97 to je napredak za jedan u odnosu na 2K23. Godinu dana ranije imao je 95, ao d 2018. do 2021. na ocenama od 88 do 90. Podsećanja radi, kada se prvi put pojavio u igrici bio je ocenjen sa tričavih 68.

U oči upada to što je drugi najzaslužniji košarkaš Denver Nagetsa Džamal Marej vredovan ocenom 84. Utisak je da je moralo više.

Od ostalih srpskih košarkaša Bogdan Bogdanović je na 79, Aleksej Pokuševski je ocenjen sa 77, dok je Nikola Jović na 74.

(Telegraf.rs)

Video: Somborci za Telegraf o tituli Nikole Jokića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA