Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija domaćin U18 Evrobasketa u Nišu, selektor Stefanović sa Topićem na čelu cilja jednu od medalja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadamo se medalji na domaćem terenu

  • 0
Mladi košarkaši Srbije U18 Foto: MN Press - Nebojša Paraušić

Košarkaška reprezentacija Srbije starosti do 18 godina ulazi u poslednju fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 22. do 30. juna u Nišu. 

Prva faza odrađena je u Vršcu, tim je posle toga imao dva dana odmora, posle čega se preselio u Niš gde će nadamo se boraviti sve do poslednjeg dana gde će pokušati da dođe do medalje.

Selektor reprezentacije je trener FMP-a, Nenad Stefanović, koji će moći da računa na 14 košarkaša na ovom Evropskom šampionatu.

Uzlazimo u poslednji mini ciklus, imamo još deset dana do početka Prvenstva i otvaranja protiv Češke, 22. jula. Do tada ćemo odigrati i još jednu prijateljsku utakmicu, protiv Francuske, 17. jula. Za sada je sve išlo po planu. Najvažnije je da se i za ovo kraće vreme priprema, vidi napredak. Mislim da u svim segmentima idemo željenom smeru - izjavio je selektor Stefanović.

Rešeno je da zbog povreda, Stefan Plisnić ostane u Beogradu, tako da će tim u Nišu činiti: Nikola Topić, Andrej Mušicki, Bogoljub Marković, Filip Jović, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Pavle Nikolić, Aleksa Ristić, Andrej Kostić, Ognjen Romić, Lazar Gagić, Pavle Mišić, Mitar Bošnjaković i David Simonović.

Mladi košarkaši Srbije U18 Foto: MN Press - Nebojša Paraušić

Žrebom je određeno da Srbija bude u Grupi C sa selekcijama Slovenije, Finske i Češke Republike i biće favorit za prvo mesto. U osmini finala nas već čeka teži posao, jer se ukrštamo sa Grupom D gde su smešteni Grčka, Danska, Španija i Italija.

- Pratimo sve selekcije, ne samo one iz naše grupe. Neke ekipe će u ovom periodu imati i neke dodatke, jer će im se pridružiti igrači iz U19 reprezentacija. Za sada se za svaku utakmicu pripremamo isto, to je jedini način. U svakom slučaju, imamo dobru grupu, gde će sve utakmice biti zahtevne. Važno je da probamo da budemo što bolje plasirani, kao bismo dalje, a posebno u osmini finala dobili nekog, uslovno rečeno, lakšeg rivala - izjavio je Stefanović.

Nada se selektor da će dvorana biti puna kada bude igrala selekcija Srbije.

- Iskreno, očekujemo. Jedan od razloga zašto smo kao domaćini birali termin od 20,30 je da bi sala bila puna. Osim toga, u ovom trenutku imamo dvojicu igrača iz Niša. Ukoliko budu ostali među 12, očekujemo da će i to da bude motiv više za Nišlije da napune Čair. Po momcima se vidi da su ekstra motivisani i imaju taj pojačani osećaj odgovornosti jer smo domaćini Evropskog prvenstva. Verujem i da će kako se takmičenje bude primicalo, taj osećaj postajati sve veći - kaže selektor.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA