Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi košarkaši "pregrmeli" Italijane za četvrtfinale Evrobasketa! Potencijalno sledi najveći ispit generacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Orlići sada čekaju ishod meča Francuska - Poljska, jer će to biti rival u borbi za polufinale

  • 0
Mladi košarkaši Srbije U20 Foto: FIBA (fiba.basketball)

Mladi košarkaši Srbije starosti do 20 godina ostvarili su plasman u četvrtfinale Evobasketa u Heraklionu na Kritu, pošto su danas slavili protiv Italije u dramatičnoj završnici - 75:72!

Diktirali su izabranici Nenada Čanka tempo od početka do kraja meča, imali su i dvocifrenu prednost, ali su u odsudnom momentu u poslednjoj četvrtini poklekli sa koncentracijom, što su Azuri iskoristili i učinili završnicu interesantnom.

Kroz penal seriju, Srbija je ipak zavredila mesto među osam najboljih, gde ih sada čeka meč protiv pobednika susreta Francuska - Poljska, gde su naravno Galski petlovi veliki favoriti, tako da nas čeka ogroman ispit bez ikakve sumnje.

Pobedom protiv Italije, Srbija je izbegla ono traumatično razigravanje za opstanak u Diviziji A, tako da će se i naredna generacija takmičiti sa najboljima.

Mladi košarkaši Srbije U20 Foto: FIBA (fiba.basketball)

Najbolji u našem timu danas bez ikakve dileme bio je Nikola Šaranović, koji inače nastupa za FMP, sa čak 20 poena i sedam skokova i tri asistencije. Pratio ga je Filip Branković koji nastupa za Limburg sa 12 poena i oni su jedini bili dvocifreni danas.

Kod Italijana, trojica su bila ispred ostalih - Luka Vinćini sa 18 poena, Nikolo Virđino sa dva manje, odnosno Davide Ćasarin sa 12.

U toku večeri biće određen termin za meč četvrtfinala, a on će biti na programu sutra.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA