≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta Ponitka i Jaramaz donose Partizanu? Mateuš najbolji igrač iz Poljske, Ognjen je stari znanac

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli su za jedno jutro ozvaničili dva pojačanja

  • 4
Mateuš Ponitka, Ognjen Jaramaz Foto: FIBA (fiba.basketball) & MN Press / Ivica Veselinov

Partizan je danas ozvaničnio svoja prva dva pojačanja za narednu sezonu, naravno ako izuzmemo ostanak Kevina Pantera, Zeka Ledeja i Alekse Avramovića i produžetak saradnje i za naredne dve sezone.

Kao što je to već poznato, dres crno-belih su od ranih jutarnjih sati zadužili Mateuš Ponitka, reprezentativac Poljske, zajedno sa nekadašnjim košarkašem Partizana, Ognjenom Jaramazom, tako da ekipa Željka Obradovića polako počinje da sklapa kockice što se tiče naredne sezone.

Obojica imaju kvalitet i obimno iskustvo igranja u Evroligi. Uz to, može se reći da su navikli da igraju u "vrelim" atmosferama, pošto je Ponitka prethodno bio član Panatinaikosa, dok je Jaramaz to iskusio u svom prvom mandatu u ekipi Partizana.

Šta je to što će ovi igrači doneti Partizanu u igri naredne sezone? Može se reći da crno-beli sa pravom mogu da se raduju njihovim partijama.

Poljski gladijator i veliki radnik: Ponitka je trenutno najbolji košarkaš kojeg ova zemlja može da ponudi

Ono što će Mateuš Ponitka doneti Partizanu svakako jeste velika energija koju uvek unosi u igri kada je na terenu. U pitanju je veliki radnik, koji odlično pokriva sve odbrambene zadatke, a nije mu strano da pogodi sa distance.

Igra na poziciji krila, a tokom karijere nastupao je širom Starog kontinenta. Najveći uzlet imao je u Zjelonoj Gori, gde se probio na veliku scenu, posle čega je ređao nastupe uglavnom za timove koji nastupaju bilo u Evrokupu, bilo u Evroligi.

Ono što dodatno treba naglasiti jeste činjenica da Ponitka ima vrlo dobar prodor i da je jako eksplozivan u tom smislu, u šta su se nedavno i uverile brojne reprezentacije na Evrobasketu, gde je Poljska šokantno osvojila četvrto mesto i plasirala se u polufinale.

Mateuš Ponitka Foto: Wojciech Szubartowski / Zuma Press / Profimedia

Ono što treba naglasiti jeste da Ponitka dolazi iz košarkaške porodice, pošto se i njegov brat Marsel profesionalno bavi ovim sportom. Ipak, njih dvojica nisu baš u najboljim odnosima, što je nekako izašlo na površinu posle prošlogodišnjeg Evrobasketa, gde je upravo pomenuti Marsel optužio Mateuša da zbog njega nije dobio mesto u timu.

Dodatno, Mateuš je objasnio da ne govori ni sa roditeljima, sa kojima se posvađao kada su pred njega stavili izbor da se odluči između njih ili tadašnje devojke, koja mu je sada žena.

Prošle sezone, sa Panatinaikosom je prosečno beležio 8,4 poena u dresu 5,1 skokova i 2,4 asistencija po meču.

Jaramaz se vraća kući posle dve godine: Stasao sa Trinkijerijem,

Posle dve godine pauze i boravka u ekipi Bajerna iz Minhena, Ognjen Jaramaz vratio se u Partizan, koji realno gledano može da nazove i svojom kućom, pošto je za crno-bele prethodno igrao od 2019. do 2021. godine.

Imao je Jaramaz od koga i da uči sve ovo vreme, pa se u Partizan vraća sa dosta većim iskustvom posle saradnje sa Andreom Trinkijerijem, kako u dresu Bajerna, tako i u dresu crno-belih pre korone. Italijanski stručnjak "oblikovao" je srpskog reprezentativca i može se reći da će popularni Jare sjajno doprineti timu.

Baš kao i pomenuti Mateuš Ponitka, Ognjen je odličan u prodor igri, brz je i eksplozivan, tako da će dodati na kvalitetu na pozicijama jedan i dva, a posebno posle iznenađujućeg odlaska Jama Madara u Fenerbahče.

Ognjen Jaramaz Foto: Marko Jovanović

Uspeće sasvim izvesno momak iz Kruševca da "popuni" rupe nastale odlaskom mladog i talentovanog Izraelca. Ono što je vrlo važno jeste da će Ognjen doneti i određenu mirnoću u igri, a uz to ima i sjajan pregled. Kada ostane otvoren na distanci, takođe je velika pretnja po protivnika.

Imao je prošle sezone prosek od 6,4 poena po meču, imao je 1,3 skoka, kao i 1,5 asistencija. Ipak, treba istaći da ga je tokom takmičarske godine mučila i povreda od koje se uspešno oporavio, pa sada u punoj snazi dolazi da pomogne Partizanu u napadu na Evroligu.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko lazovic

    13. jul 2023 | 16:15

    DANTE EGZUMOM JOS NIJE OTISAO IZ PARTIZANA I sto vreme PROLAZI SVE SU VECE SANSE ZA OSTANAK.naneli trazi dugi klub odlicna zamena bi bio Luka bozic 27/200 mvp ABA lige dzos vols plej klipersa i centar reala poarje francuz moguci sledeci igraci

  • Branko lazovic

    13. jul 2023 | 15:25

    Donose veci kvalitet od papetrua i madara . Dante egzum Nije jos otisao iz PARTIZANA.dzos vol plej klipersa i centar reala poarje interesantni partizanu

  • Pp

    13. jul 2023 | 16:39

    Sa mučenikom Jaramazom na terenu svaka ekipa igra kao sa igračem manje. Fin je momak i stvarno se trudi ali je dečko operisan od košarke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA