≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda se oprostila od Ognjena Dobrića: "Šegi" odlazi u Italiju posle više od 11 godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dete kluba odlazi iz istog

  • 11
Filip Petrušev, Ognjen Dobrić Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda se oprostila od još jednog košarkaša. Odmah na kraju sezone su počele spekulacije o odlasku Ognjena Dobrića, a iste su se i obistinile danas, pošto je popularni "Šegi" postao novi košarkaš Virtusa iz Bolonje.

Ognjen Dobrić je neko ko je stigao u klubu u ranom dobu, prošao je mlađe selekcije, dok je 2012. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom.

Usledila je pozajmica FMP-u, gde je proveo tri sezone, sve do 2016. godine, kada se vratio u Zvezdu i postao jedan od neizostavnih košarkaša ovog kluba. Tokom sedam godina u crveno-belom dresu, Dobrić je osvojio četiri ABA lige, šest puta je bio šampion Srbije, dok je osvojio i četiri Kupa Radivoja Koraća.

Takođe, Dobrić je bio i MVP ABA lige 2022. godine, dok je istu titulu poneo i dva puta u Superligi Srbije.

Zvaničnim saopštenjem je i Crvena zvezda poželela sreću ovom košarkašu, a to saopštenje prenosimo u celosti.

- KK Crvena zvezda želi ovom prilikom da se i zvanično zahvali našem dosadašnjem igraču Ognjenu Dobriću kome je istekao ugovor sa našim klubom. KK Crvena zvezda Meridianbet želi puno sreće, dobrog zdravlja i uspeha u novoj sredini i na novom profesionalnom izazovu našem „Šegiju“, jer je tokom godina noseći crveno-beli dres ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba: Odigrao je 435 utakmica i trenutno je na drugom mestu večne liste po broju odigranih mečeva; Sa 3669 postignutih poena trenutno je na 12 mestu večne liste.

- Takođe, odigrao je 165 evropskih mečeva i ujedno je najbolji strelac zvezde u evropskim utakmicama sa 1171. postignutim poenom, najbolji je strelac Crvene zvezde u regionalnom takmičenju sa 1589 poena, a osvojio je čak 15 trofeja noseći dres Crvene zvezde. Proglašavan je za najkorisnijeg igrača srpske lige, bio je Mvp Kupa Radivoja Koraćai najkorisniji igrač Aba lige;

- Šegi, hvala ti za sve i puno sreće!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    13. jul 2023 | 14:40

    Grobar sam ali ovom momku želim sve najbolje i da ga zaobiđu povrede

  • Delije sever

    13. jul 2023 | 14:22

    HVALA NA SVEMU ....ŠEGI , ŽIV BIO I SREĆA NEKA TE PRATI I VRATI TVOJOJ KUĆI

  • Сл.Ђ.Бијелић

    13. jul 2023 | 15:08

    Срећно, Огњене! И врати се, да поправиш клупске, а и неке личне рекорде.... А чињеница да ти поштовање исказују и навијачи највећег ривала само говори какав си људски и спортски траг оставио за собом.... Добро здравље, без повреда, ново доказивање и трофеји.... И повратак кући, добри наш Книнџо Шеги! Увек у срцима твојих Звездаша!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA