≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi šamar srpskoj košarci: Orlići bez medalje na U20 Evrobasketu, Francuska prejaka u četvrtfinalu na Kritu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imali su šanse izabranici Nenada Čanka, ali ih nisu iskoristili

  • 9
Nikola Šaranović Foto: FIBA (fiba.basketball)

Šteta, šteta, šteta! Mlada košarkaška reprezentacija Srbije starosti do 20 godina ipak nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva na Kritu, pošto je u drami na Heraklionu poražena od Francuske, iako je vodila na poluvremenu, čime je ponovo ostala bez medalje - 73:82!

Gledali smo jedan odličan meč, gde je Srbija igrala protiv objektivno gledano favorizovane Francuske. I pored svega toga, Orlići su se odlično pokazali i odigrali sjajno protiv zasigurno najtalentovanijeg tima na turniru. Na kraju je sve rešeno u dramatičnoj završnici.

Počela je Srbija vrlo dobro i energično na ovom susretu. Tokom dobrog dela prvog poluvremena naši momci su se pitali o svemu i na polovini druge deonice imali su višak od osam poena. Međutim, kako je to bilo i očekivano Francuzi su odreagovali i već do poluvremena su prepolovili razliku.

Treća četvrtina je energetski i rezultatski pripala Francuskoj. Galski petlići su malo po malo prvo topili razliku Srbije, a potom su prešli i u prednost i delovalo je da polako, ali sigurno marširaju ka velikoj pobedi i plasmanu u polufinale.

Međutim, naši momci skupili su dovoljno snage za još jedan odgovor u poslednjih deset minuta. Spustili su se u jednom momentu na samo tri poena zaostatka, što je presekao neverovatni Ilija Kamardin iz Evrea trojkom, ali i pored toga je ekipa koju vodi Nenad Čanak pokušavala da se izbori za uspeh.

Mladi košarkaši Srbije U20, Danilo Labović Foto: FIBA (fiba.basketball)

Stigli su potom naši momci i na minus od dva poena, ali su u poslednjem minutu izveli nekoliko nerezonskih šuteva i napada, što je Francuska na drugoj strani kažnjavala sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u pobedi Francuske bili su Adama-Alfa Bol sa Univerziteta Arizona sa 18 poena, potom pomenuti Ilija Kamardin iz Evrea sa 12 poena, a koji je bio saigrač našem Luki Ašćeriću u prethodnoj sezoni. Poen manje je dao Maksim Rejno sa Stenforda sa 11 poena.

Kod nas su najefikasniji bili Nikola Šaranović iz FMP-a, koji je ponovo odigrao odlično ubacivši 20 poena, te Filip Branković iz Limburga i Mihailo Petrović koji je poslednje nastupao za Borac iz Čačka, a koji su dali po 14 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    13. jul 2023 | 19:51

    Odkako Čović i Ražnatović vedre u našoj košarci sve je gore osim njihovih bankovnih računa.

  • Ljulj

    13. jul 2023 | 19:59

    Jos jedan uspeh Danilovica.Ma sta te briga za reprezentacije evo ovi tvoji napadaju euroligu a igrace kazu i u domacu.

  • Toxi

    13. jul 2023 | 20:07

    Da li se rukovodstvo KSS-a pita ko je kriv za trenutno stanje Srpske košarke? Nikada nismo bili na niže grane a tek ćemo da padamo. I na kraju će biti "selo gori , a baba se češlja".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA