Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilci objavili spisak za Mundobasket: Predvodi ih veteran od 40 godina, tu je dosta novih imena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marselinjo Uertas i dalje ne planira da ode u penziju

  • 0
Marselinjo Uertas protiv Crvene zvezde Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila, Gustavo de Konti je saopštio spisak od 16 igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo koje se od 25. avgusta održava na Filipinima, Indoneziji i u Japanu.

Brazilce će predvoditi veteran koji je napunio 40 godina, a koji je prošle sezone igrao za ekipu Tenerifa, Marselinjo Uertas. Iako već u poznim košarkaškim godinama, on je bio MVP Fajnal fora Lige šampiona u 2022. godini, kada je osvojio i titulu u ovom takmičenju.

Od istaknutijih imena, tu je i Raul Neto iz ekipe Klivlenda u NBA ligi, dok se selektor odlučio da uvrsti i dosta novih imena.

Na spisku se nalaze još Jago Mateus, Džordž de Paula, Giljerme Santos, Didi Louzada, Vitor Benite, Leonardo Majndl, Gabrijel Žau, Lukas Dijas, Rejnan Kamilo, Tim Soareš, Bruno Kaboklo, Kristijano Felisio, Felipe dos Anjos i Marsio Santos.

Brazil u pripreme kreće 27. jula u kampu u Sao Paulu i odigraće pet prijateljskih mečeva pre starta Mundobasketa. U grupi u uvodnoj fazi se nalazi sa Iranom, Španijom i Obalom Slonovače.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA