≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanično! Majk Tobi je novi igrač Crvene zvezde!

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Slovenac" dolazi na Mali Kalemegdan

  • 43
Majk Tobi, KK Barselona Foto: Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia

Crvena zvezda je ozvaničila dolazak Majka Tobija, ukupno petog pojačanja u ovom prelaznom roku.

Ponovo su crveno-beli na jako interesantan način zagonetkom najavili dolazak košarkaša, koji se nedavno rastao sa Barselonom.

Ugovor sa centrom potpisan je na godinu dana i nema sumnje da će on biti ključno pojačanje u reketu. Visok je 213 centimetara i ono što posebno može obradovati navijače jeste njegov šut za tri poena.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

Tobi je u protekloj sezoni u dresu Barse ubacivao 5,9 poena uz 2,9 skokova na 31 evroligaškom meču. U ACB ligi je podigao pehar uz 4,5 poena i 3,3 uhvaćene lopte po susretu.

Rođeni Njujorčanin je svoje prve ozbiljnije korake u košarci napravio na koledžu Virdžinija. Nije draftovan 2016. pa je karijeru započeo u NBA G ligi u ekipi Grinsboro, a kasnije se okušao u Šarlot Hornetsima, gde je odigao dva meča.

U Evropi je najpre zaigrao za Valensiju, u čije redove se nakon 2017. vratio i sledeće 2018. godine. Između dva mandata u klubu nosio je opremu Tenerifa.

Osim pehara osvojenog sa Barselonom u prošloj sezoni, i sa Valensijom je bio najbolji u ACB ligi 2017. kao i u Evrokupu 2019, dok je sa timom sa Kanarskih ostrva bio osvajač Interkontinentalnog kupa 2017. godine.

Podsetimo, Zvezda je prethodno već angažovala Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića i Adama Hangu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Krivokapic 51. Pancevo

    14. jul 2023 | 18:40

    Dovedite koga god zelite i hocete nista protiv, al nemojte da kazete da nemate para ili da neko radi protiv vas tako da znate, ovo vam je 5 pojacanje za redom ok dosta su vam otisli skoro pola ekipe bukvalno, al morate malo da znate da stanete sa tim pricama ko je drzavni projekat a ko ne, Partizan doveo Jaramaza i Ponitku a otiso je Egzum Papapetru Madar Lesor ok ostao je Panter Ledej Avramovic mozda Naneli, al brukate sami sebe kad kazete da je Partizan drzavni projekat a vi ono doveli igrace Barselone i Reala, oba kluba su daleko od svih u Jadranskoj Ligi neko manje neko vise al vi ste favoriti od strane vlasti vi iz C zvezde, jer Partizan prvi put doveo nekog igraca iz Barselone Egzuma i Tristana dete koji nije igrao u Realu, vase price su vise za malu decu i neka Covic prekine to oko drzavnih para ko je ko jer mi njega znamo, da mu nije iste drzave nebi bilo ni njega ni njegove firm FMP toliko i osvetlite obraz Srbije u Evroligi oba kluba.

  • Marko Todorovic

    14. jul 2023 | 18:13

    Drzava sipa li sipa i kazete da ste siromasan klub, ovaj 100% ne dolazi za kikiriki u tkz zvezdu ispod 4 miliona evra jos iz Barselone, ovo moze samo privatnik da kupi a drzavnik jok a zeleznik nije u sastavu sportskog drustva.

  • Old delija

    14. jul 2023 | 17:54

    Kako god bolji je od kuzmica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA