≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lesor otvorio dušu Grcima o Obradoviću i Partizanu: "Oni su moja porodica, Željko mi je dao slobodu..."

Vreme čitanja: oko 3 min.

Lesor je sa puno emocija nastupao za crno-bele

  • 1
Matijas Lesor i Željko Obradović Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Partizan

Novi košarkaš Partizana matijas Lesor dao je opširan inbtervju u kojem je govorio o svojoj karijeri, a dotakao se i nastupa u Partizanu. 

On je za grčki SDNA, između ostalog, otkrio šta je ono najvažnije što je naučio od Obradovića.

- On zna da smo mi prvo ljudi, a drugo profesionalni igrači. Očigledno, teško je biti tužan u životu i dobro se ponašati na terenu. Morate pronaći pravi balans, naučiti da upravljate neuspesima i ponašate se profesionalno. Morate pronaći balans koji će vam pružiti radost i na terenu. Kada stanete na parket, morate biti srećni, uživati u svakom trenutku, biti fokusirani i imati bistar um, ne razmišljajući o tome šta se dešava oko vas - počeo je Lesor i dodao:

- Za mene je važno da me puste da budem svoj, i da imam prostora da budem Matijas Lesor, a ne samo igrač ili centar. Želim da budem svoj kao čovek i kao ličnost. Obradović mi je pomogao da budem svoj. , dao mi je slobodu i dozvolio mi da se poboljšam i upravljam svojim pozitivnim i negativnim stranama kako bih došao tamo gde jesam. Zaista je sjajno biti u takvoj situaciji sa takvim trenerom - rekao je on.

Francuz je istakao da odličan odnos ima sa kevinom Panterom, kao i to, da su zajedno govorili o nastavku karijere.

- Očigledno da smo mnogo pričali tokom leta. Imamo mnogo toga zajedničkog. Ne ulazeći u detalje, imamo mnogo toga što nas je spojilo. Šalili smo se i govorili jedno drugom: "Da vidimo gde ćeš , pa da i ja tamo potpišem". Govorili smo to i šalili se. Sve se desilo veoma brzo i na lud način. Svi su mislili da će otići u Barselonu, uključujući i mene.

- Onda su se stvari promenile i on je ostao u Partizanu sa veoma dobrim ugovorom, što je i zaslužio. Veoma sam srećan zbog njega. Mnogo bih voleo da igram sa njim u budućnosti, uživao sam u našoj saradnji. Voleo bih da ubuduće igramo sa bilo kojim igračem sa kojim smo bili zajedno u Partizanu jer smo stvorili jednu posebnu grupu ljudi i jedinstvenu vezu među nama. Kevina smatram svojom porodicom. On mi je brat i ovo je veće od košarke. Ova veza će se nastaviti zauvek, kažem vam u poverenju - uveren je Lesort.

Lesor se osvrnuo i na novi tim, pa je prokomentarisao to što će igrati sa Sloukasom.

- Ne znam nijednu osobu na planeti koja nije bila iznenađena ovim transferom. Mislim da je čak i on sam sebe iznenadio. Probudili smo se sa osećanjem kao da smo dobili šama. Očigledno, veoma sam srećan zbog ovog dogovora. Znam koliko je Slukas dobar i koliko čini svoje saigrače boljim, posebno velike momke. Svaki visoki igrač koji se takmičio uz njega otišao je na sledeći nivo.

- Mnogo visokih igrača koji su igrali sa Kostasom napravili su sledeći korak u karijeri i napredovali. Radujem se zajedničkom radu. Osećam da će mi to zaista pomoći i da možemo da imamo veoma dobru vezu jedni sa drugima. Bio sam veoma, veoma uzbuđen kada je Sloukas potpisao. Već smo imali Vildozu u timu, kvalitetnog beka koji spada među najbolje u Evroligi. Ova dva igrača mogu da kreiraju za ostale, da igraju pik-en-rol i da hrane visoke. Zaista mi se sviđa to i srećan sam što se takmičim pored njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • згубидан

    15. jul 2023 | 21:47

    Жоц је светска класа у односу на оног како се зове оног што тренира репрезентацију,оног сенилног што нема појма о кошарци.оног оног нема везе ће се сетим ма оног што ће све да изгуби на светско првенство.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA