Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo niko nije očekivao, sprema se "bomba" u Španiji: Saragosa dovodi nekadašnjeg 3. pika sa NBA drafta!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravo niotkuda

  • 0
Pelicans Mavericks Basketball Okafor čuva Bobana Marjanovića, Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji 3. pik na NBA draftu i jedan od najtalentovanijih igrača u tamošnjoj ligi, Džalil Okafor, mogao bi ovog leta da pojača Saragosu, prenosi španska novinarka Olga Lorent.

Džalil Okafor i njegova karijera su u konstantnom padu otkako je i draftovan 2015. godine sa visoke treće pozicije. Odabran je od Filadelfija Seventisiksersa, ali je i samu karijeru u ovom klubu obeležio veliki broj ispada, ali i Džoel Embid u čijoj je senci bio.

Bio je NCAA šampion sa Djukom, ali ni to nije bilo dovoljno. Još 2017. godine je otišao u Bruklin, pogotovo i Nju Orleans Pelikanse, a Detroit mu je bio poslednji klub u NBA ligi 2021. godine.

Odlučio se potom za put u Kinu gde je igrao za Žejang Lajonse, a prethodnu sezonu je igrao u NBA G ligi za Kapitanes de Siudad Meksiko.

Okafor bi mogao u Španiju, i to u klub gde nastupaju Stefan Jović i Boriša Simanić, a sigurno je i to da bi ga srpski plej "hranio" loptama, i ko zna - možda oporavio karijeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA