Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Šabaz Nejpir, najveće pojačanje Zvezde? Osvajao NCAA dva puta, a bio je i omiljeni igrač Lebrona Džejmsa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda je završila svog aduta za sledeću sezonu

  • 18
Šabaz Nejpir Foto: Profimedia

Crvena zvezda je obradovala navijače kluba i u svoje redove je dovela ogromno pojačanje u vidu Šabaza Nejpira, doskorašnjeg igrača Olimpije iz Milana, koji dolazi nakon što je raskinuo ugovor sa italijanskom ekipoom.

Zvezda je ovim potpisom nadomestila i odlazak Fakunda Kampaca, i to ni manje ni više nego igračem sličnih kvaliteta, a još i potentnijeg kada se radi o napadačkom uticaju na ekipu.

Šabaz ima sve što krasi kvalitetnog plejemejkera, s tim da, mora se priznati, ima i dosta problema sa povredama. Nažalost, upravo su povrede te koje su mu "osakatile" karijeru, a da njih nije bilo, verovatno bi i dalje igrao u NBA ligi.

Tokom koledž karijere, Šabaz je čak dva puta uspevao da osvoji NCAA titulu, dok je u pohodu 2014. godine bio i najzaslužniji u svom "JuKon" timu, posle čega je izašao i na NBA draft. Tada mu je podršku poslao i niko drugi do Lerbon Džejms.

- Moj omiljeni igrač na ovogodišnjem draftu, Šabaz Nejpir - napisao je tada Lebron Džejms.

Nije Lebron bio jedini, čak je i Džon Vol potvrdio isto, rekavši da Šabaz jednostavno mora da bude izabran kao prvi plejmejker na celokupnom draftu.

Ipak, Šabaz je odabran tek sa 24. pozicije i otišao je u Majami Hit, koji ga je trejdovao iz Šarlot Hornetsa. Međutim, nije se snašao najbolje, otišao je u G ligu, potom se i vratio, a potencijal je pokazao na meču s Njujork Niksima, kad je postigao 18 poena i imao šest asistencija.

Pred kraj sezone, 1. aprila, Nejpir je završio na operaciji koja ga je udaljila od košarke do kraja sezone. Selio se potom u Orlando, pa Portland, Brukin, Minesotu, na kraju i Vašington, te je u NBA karijeri prikupio 345 utakmica u regularnom delu.

Najbolje pratije je imao u dresu Vizardsa, kada je na 20 odigrnaih utakmica imao 11.6 poena u proseku, kao i 3.8 asistencija.

Usledio je transfer u Evropu, igrao je za Zenit, gde ga je ponovo dočekala povreda, dok je u februaru raskinuo ugovor zbog rata između Rusije i Ukrajine. Vratio se u G ligu, iako se povezivao sa Zvezdom tokom leta, da bi prethodnu polusezonu proveo u Milanu.

(Telegraf.rs)

Video: Madar prekinuo izjavu i oduševio mališana: Poklonio mu duks koji je nosio cele sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakirana cipelica

    16. jul 2023 | 12:39

    Bolje u srpski klub nego u JSD propale države Jugoslavije osnovan u Zagrebu

  • NekoKo

    16. jul 2023 | 13:23

    Ako izuzmemo odlaske: Petruševa, Kampaca, Dobrića i pre svega Vildoze svi ostali odlasci su pun pogodak. Takođe, svi igrači koji su došli nema šanse da se u toku sezone ispostavi da su promašaji. Svaka čast za sada na pojačanjima. Još ako dođe Šengelija, Zvezda će biti ubitačna na krilu i krilnom centru. Zaista mnogo kvalitetnih igrača. Mislim da je pozicija jedan već fantastično rešena, tu niko ne treba, ali zato je urgentno dovesti jednog kvalitetnog beka, a pored Tobija treba i još jedna kvalitetna klasična petica. Jeste tu Kuzmić, ali s obzirom kako je odigrao poslednje 3 sezone, mislim da je glupo računati na njegovu značajniju pomoć.? Naravno ovo sve govorim sa tačke gledašita da je ambicija biti potpuno ravnopravan u Evro ligi sa najjačim ekipama, što bi značilo i realnu borbu za TOP 8 i F4. Dakle, za sada se ekipa vrhunski pakuje i očigledno je došlo do nekih promena u tom smislu. Svak čast.

  • Borca

    16. jul 2023 | 12:43

    Pa da srbende sabaz i srpski klub.Ko i omic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA