Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši klub Viktora Vembanjame u finansijskim problemima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Metropolitan, klub koji je prošle sezone igrao finale francuske lige, suočava se sa velikim poteškoćama

  • 0
Viktor Vembanjama Foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ekipa Metropolitana je prošle sezone uživala veliku pažnju javnosti. Klub koji sa klupe predvodi francuski selektor Vensan Kole bio je apsolutni hit prvenstva, dok je glavni igrač ekipe bio ovogodišnji 1. pik na NBA draftu - Viktor Vembanjama.

Ipak, čini se da posledice prethodne sezone nisu nimalo dobre, jer se klub suočava sa velikim finansijskim problemima. Velika je neizvesnost da li će se uopšte takmičiti u Francuskoj ligi tokom sezone 2023/2024.

Kako navode tamošnji mediji, Metropolitan ima rok da do 23. jula reši pitanje finansija i prijavi učešće za novu sezonu.

- Nastavićemo. Imamo budžet od skoro 5 miliona evra - kazao je Luk Mone, vlasnik Metropolitana.

Oni su skupili određeni novac tako što je naplaćen otkup za Vembanjamu i Kulibalija (7. pik na draftu), prodaje dresova pomenutog dvojca je značajno uticala da se napuni klupska kasa, a ne treba zaboraviti rasprodate karte za utakmicu finala protiv Monaka koja je igrana na glavnom terenu Rolan Garosa - Filip Šatrije.

Viktor Vembanjama Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Klubu i pored svega toga nedostaje sredstava. Konkretno - dva miliona evra, kako bi prijavili učešće u prvenstvu za narednu sezonu.

Ključni razlog zašto se Metropolitan našao u finansijskoj krizi je taj što  Evrokup nije uputio poziv klubu, a to je za posledicu imalo odustajanje potencijalnih sponzora.

Sa druge strane, od prošlogodišnjeg igračkog kadra samo je Konate pod ugovorom, dok će zbog obaveza sa reprezentacijom veći deo priprema propustiti trener Vensan Kole.

Teški dani su ispred Metropolitana, a sezona u Francuskoj počinje 16. septembra.

(Telegraf.rs)

Video: Govor Željka Obradovića na otvaranju košarkaške klinike "Dušan Ivković" u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA