≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je vreme za povratak Miloša Teodosića u reprezentaciju Srbije?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije kome je rečeno, već izgleda kome suđeno je

  • 38
Miloš Teodosić Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije se nalazi u veoma nepovoljnom položaju, i to samo nekoliko časova pred objavljivanje spiska momaka koji će se naći u avionu za put na Filipine, gde će u Manili igrati svoje utakmice Mundobasketa. Otkazi, umor, povrede... Što je mnogo, mnogo je.

Srbija se našla oči u oči s najvećim problemom, s onim čega su se svi najviše plašili - Nikola Jokić ne igra za reprezentaciju. A kako poznata izreka kaže, nesreća nikada ne ide sama.

Pored Jokića, od reprezentacije su makar ovog leta "digli ruke" i Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Ognjen Jaramaz i Stefan Jović. To je napravilo i ogroman problem našoj reprezentaciji, koja je ostala bez najbitnije pozicije u timu - plejmejkera.

Jednostavno, Orlovi trenutno na raspolaganju na poziciji organizatora igre imaju Aleksu Avramovića, koji je mnogo bolji u ulozi "skorera" nego razigravača, pored njega, tu je još i Nemanja Nedović, kome to i nije primarna pozicija, te je pitanje kako bi se snašao.

Nesreća, na nesreću...

Sve to trenutno što se dešava, ostavlja i jedno pomalo logično pitanje - da li je vreme da selektor Pešić zakopa "ratne sekire" sa Milošem Teodosićem i ponovo ga pozove u reprezentaciju, jer čak i sa svojih 36 godina, Teo je igrač koji može da pravi razliku.

Da li ste za povratak Teodosića u reprezentacija Srbije?

Glasajte

Teodosić je u prethodnoj sezoni bio jedan od najboljih igrača Virtusa, kako u šampionatu Italije gde je stigao do samog finala, tako i u Evroligi. U proseku je beležio 9.3 poena, 1.3 skok i 5.7 asistencija po meču, što je poprilično skroman učinak.

Neke utakmice je u svom maniru i rešavao kada je bilo potrebno, očigledno pokazujući da mu je telo u godinama, ali da mu je um i dalje besprekoran.

Ukoliko se uzme u obzir deficit na ovoj poziciji, a kada se na to nadoda i činjenica da je mladi, supertalentovani, Nikola Topić već sa mladom reprezentacijom, pitanje je - ko zapravo i može da igra na toj poziciji plejmejkera? Upravo tu se nameće jedan i jedini odgovor, a to je Miloš Teodosić.

Naravno, prvo je potrebno da on dobije poziv, ali i da ga sam prihvati, pogotovo nakon načina na koji je "obrisan" sa spiska za Evrobasket.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je govorio Teodosić o igračima koji odbijaju da igraju za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    24. jul 2023 | 10:49

    Vreme je da Pešić ode a Teodosiću da se prvo izvinu a onda da ga zamole da igra.

  • Bat

    24. jul 2023 | 10:49

    Ako je pametan neće pristati. Nek mu sad igraju ovi od prošli put.

  • Tmpk

    24. jul 2023 | 10:48

    Naravno da ne, poslednji put kad je igrao za reprezentaciju imao je prosek od 7 izgubljenih lopti po meču

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA