≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je Pešić mislio na Hrvate? "Smejaće nam se i oni levo od nas prema Italiji, ne promeni li se košarka..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je opomena, i to vrlo oštra

  • 8
Svetislav Pešić Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Turska Foto: MN Press

Selektor Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak Orlova pred Mundobasket, ali je prilično iskreno pričao o srpskoj košarci koju ne vidi na dobroj stazi ako nastavi ovim putem.

- Ne popravimo li se mi, u srpskoj košarci, odmah da znate da su najbolji deo srpske košarke igrači. A, znam njihove mane i kvalitete igrača, i ljudske i košarkaške. Trenirao sam puno i naših, i debele i mršave, i Holanđane i Australijance, ali ja vam tvrdim da su naši igrači najbolji deo košarke. To vam tvrdim kao zvanični selektor, još uvek zvanični, ne promeni li se ova košarka u Srbiji, svi ćemo biti srećni ako se i kvalifikujemo. Medalja neće biti. Vi to dobro znate. Imamo situaciji u Srbiji, košarka postaje sredstvo za ciljeve, a nije cilj. Kada je bila cilj, bilo je uspeha. Ako se to ne popravi, smejaće nam se oni sa suprotne strane, levo od nas prema Italiji. Podržite ove igrače, imaju srce, znanje i talenat - kazao je Pešić.

Pešić je objasnio i zašto nema Nikole Jokića, Vasilija Micića i Nikole Kalinića na spisku, a novinarima su se obratili predsednik KSS Predrag Danilović i kapiten Orlova Bogdan Bogdanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    24. jul 2023 | 18:18

    Na zalost sa Danilovicem se ne moze napred, valjda je to svima jasno. Od kada je dosao krece sistemska propast srpske kosarke od pionira do seniora.

  • Gasa

    24. jul 2023 | 19:55

    Ovaj pesic je slican bajdenu

  • mladjo

    24. jul 2023 | 18:59

    Sa Nikolom Miroticem je predstavljena kosarka u Srbiji.Nista ne treba zameriti ovim momcima sto nece da igraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA