≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mijailović odgovorio Terziću: Nisam siguran da su srpski fudbalski klubovi zajedno imali navijača kao Partizan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reakcija Mijailovića na ranije Terzićeve reči o Evroligi

  • 45
Skupština KK Partizan Nis Foto: Nikola Tomić

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović reagovao je na izjavu generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića da je Evroliga drugorazredno takmičenje!

Terzić je, podsetimo, tokom dana dao intervju za RTS, u emisiji "Oko", gde je obrazložio tu svoju izjavu, da bi se nedugo zatim javio i Mijailović.

- Predsednik SD CZ treba da zna osnovne brojeve kada priča o Evroligi i košarci kao sportu! KK Partizan je u prošloj sezoni kao domaćin dočekao 540 000 navijača, koji su kupili karte za nepunih šest miliona evra. Nisam siguran da svi srpski fudbalski klubovi zajedno imali taj broj navijača u minuloj sezoni i ukupno prihodovali šest miliona evra od prodaje karata. Srbija je zemlja košarke i slavnih košarkaša pre svega, uz svu čast fudbalu i fudbalskim legendama. FK Crvena zvezda ove sezone igra odličan fudbal, verujem da će predstavljati Srbiju na pravi način u Ligi šampiona, ali molim bez potcenjivanja košarke i svega što mi radimo za srpski sport - prenosi "Sportal" Mijailovićeve reči.

Nešto ranije, Terzić je rekao:

- Evroliga u košarci je drugorazredno takmičenje. Ono što je LŠ u fudbalu, gde igraju najbolji, to je NBA u košarci. Ne mogu da se porede fudbal i košarka. U Evropi se košarka igra u tri-četiri zemlje, fudbal se igra širom sveta, u svakoj zemlji. Španija, Turska, Grčka i Srbija, gde se još igra košarka? U košarci ste sa 35 miliona evra šampion Evrope, u fudbalu ne možete da priđete Ligi konferencija. U košarci Real i Barselona imaju duplo veći budžet kada igrate protiv njih, u fudbalu oni imaju 20 puta veći budžet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČIČA iz Čačka

    25. jul 2023 | 23:57

    znači sad je pravo vreme da rumeni pokaže svoje strucne sposobnosti da preuzme Borac iz Čačka da vidimo šta i koliko može sa njihovim budžetom. a tu mu je odmah i njegovo selo Goračići

  • baba smilja iz darosave

    25. jul 2023 | 23:55

    imate onaj autobus (što je kupljen od dobrovoljnog priloga) tako da sad imate i rešenje ! spakujtese u autobus pa se lepo preselite u hrvatsku PS : ne zaboravite da sa vama prebacite i ćopavog iz kuće cveća

  • jsd sa jna

    25. jul 2023 | 23:53

    nk susjed i kk agonija imaju grb čij plamen na vrhu sa 6 krakova simbolizuje 6 republika nepostojeće države sfrj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA