≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muta Nikolić stao u odbranu Jokiću: "Svi su ponekad otkazali reprezentaciji"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miroslav Muta Nikolić govorio o šansama reprezentacije na Svetskom prvenstvu, pa se dotakao i centra Denvera

  • 33
Miroslav Muta Nikolić Foto: Marko Jovanović

Svetsko prvenstvo u košarci koje se od 25. avgusta održava na Filipinima, u Japanu i Indoneziji već sada privlači veliku pažnju u Srbiji, iako takmičenje još uvek nije ni počelo. Razlog za to je preliminarni spisak selektora Svetislava Pešića na kome nema Nikole Kalinića Vasilija Micića i Nikole Jokića

Cela zemlja se nadala da će centar Denvera i ovogodišnji osvajač titule i MVP finala u NBA ligi prihvatiti poziv i staviti se na raspolaganje treneru i saigračima, međutim, odlučio je da leto provede sa porodicom i odmori se posle naporne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Svoje viđenje situacije u razgovoru za MaxBet Sport izneo je legendarni košarkaški stručnjak i bivši trener Crvene zvezde i Partizana - Miroslav Muta Nikolić.

On je naveo da narod mora da ima razumevanja prema gorostasu iz Sombora.

- Trebalo bi ljudi da imaju razumevanja za Jokića. Ostavite dečka, bre, hoće čovek vreme za familiju. Da se posveti nekim drugim ljubavima, konjima i šta već voli. To je najbolji igrač na svetu. Svi su ponekad otkazali reprezentaciji. On je bio sa nama u Kini, pa sad na Evropskom prvenstvu kad smo ispali od Italije - započeo je Nikolić svoje izlaganje.

Dotakao se i selektora Pešića i naveo da ga veliki broj otkaza ni najmanje nije iznenadio, uz napomenu da je u reprezentaciji sa prekidima proveo 20 godina.

Miroslav Muta Nikolić, Miloš Teodosić Foto: MN Press

- Setite se samo šta je Pešić izjavljivao kad je Đorđević bio selektor. Da su otkazi stvar selektora. I šta ćemo sad kad je došlo do toga? Ja sam potrošio vreme u reprezentaciji, bio sam tamo 20 godina. Uvek mi je bila čast da budem u reprezentaciji, a nemam nacionalnu penziju. Zato mi je teško da pričam o tome…Sigurno su neke povrede uticale na ostale igrače, ali imamo mi ekipu, imamo dosta dobrih igrača - nastavio je legendarni strateg.

Miroslav Nikolić smatra da Srbija, i pored toga što je drastično oslabljena, ipak može do medalje.

- Uvek verujemo da možemo do medalje, uvek smo i išli a medalju. Mi smo košarkaška zemlja i dalje. Navikli smo se malo na zlata, ali svaka medalja je OK. Možemo da se ravnopravno nosimo sa svima, ma neće ni ostali da dođu u najjačim sastavima - istakao je legendarni Muta.

Za kraj se osvrnuo i na činjenicu da naša reprezentacija pored Alekse Avramovića nema klasičnog plejmejkera. Na spisku od 20 imena Pešić je uvrstio i Nikolu Topića, ali je on i dalje jako mlad.

- Ma kakve veze ima, pa imaće ko da prenese loptu. Mali Jaramaz ako bude igrao, pa Nedović, Gudurić. Sve su to dobri igrači i imaju tu tehniku. Njima treba dati priliku da uz Bogdana preuzmu tu reprezentaciju - završio je svoje izlaganje 67-godišnji stručnjak.

Podsetimo, naša selekcija je u grupi sa Sudanom, Kinom i Portorikom, a titulu šampiona sveta brani reprezentacija Španije.

(Telegraf.rs)

Video: Muta Nikolić zadovoljan otporom ekipe i pored poraza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki Rubiroza

    26. jul 2023 | 13:14

    Svi ponekad, Jokić svake druge godine....

  • Naj

    26. jul 2023 | 13:08

    Jedino brat Gurovic rekao istinu! Ovi svi uvijaju

  • duci

    26. jul 2023 | 13:42

    Mene samo zanima zasto najvece zvezde fudbala zive za SP a neke kosarkase treba moliti i nemoj da mi neko spominje umor ovo sto je Jokic uradio je za kritiku pa vi to pokusavajte ublaziti koliko god volite Mesi Ronaldo Embape itd bi nogu odsjekli prije nego propustili SP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA