Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić ne igra na Mundobasketu, ali je dobio zahvalnicu sa druge strane: "To što radi Nikola nam mnogo znači"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj međunarodni turnir okupiće jahače iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Srbije

  • 9
Nikola Jokić, Hipodrom, Sombor Foto: Nikola Anđić

Potpredsednica Saveza za konjički sport Srbije za Olimpijske i FEI discipline Jelena Dimitrijević izjavila je da u savezu intenzivno rade na popularizaciji konjičkog sporta, kao i da im promocija od strane Nikole Jokića mnogo znači.

Otvoreno prvenstvo Srbije u preskakanju prepona održaće se od 28. do 30. jula u SC Kovilovo, a na Srbija open, posle mnogo godina, stižu takmičari konjičkog sporta iz inostranstva.

Ovaj međunarodni turnir okupiće jahače iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Srbije, koji će se boriti za titulu šampiona u četiri kategorije - deca, juniori, amazonke i seniori.

- Čeka nas pun program tokom naredna tri dana. Svečano otvaranje je u petak gde ćemo pored takmičenja u preponskom jahanju moći da vidimo i prikaz filmskih veštiina konja, poni kutak za decu i vožnju fijakera i zaprega. Takođe društvo sokolara će predstaviti šta njihovi sokoli mogu da urade. Mi intenzivno radimo na popularizaciji, na promociji sporta i mogu da kažem da se ovako takmičenje godinama nije desilo kod nas. Bar ne na ovom nivou - navela je Dimitrijević, pa nastavila:

- Uspeli smo da privučemo goste iz inostranstva, iz šest ili sedam zemalja iz okruženja. Mi se nadamo da ćemo ovim turnirom uspeti da dobijemo mogućnost da organizujemo turnire Svetske konjičke federacije, Balkansku konferenciju, itd. Mi smo već njihovi članovi ali mormao da dokažemo da smo sposobni da napravimo jedan turnir koji je na evropskom nivou. To što radi Jokić nam mnogo znači. On nije u našim disciplinama ali kad god se pominju konji pominje se i Nikola Jokić. Svi su fascinirani njegovom ljubavlju i posvećenošću - zaključila je Jelena Dimitrijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    27. jul 2023 | 18:31

    Posle svega interesantan mi je koliko i bilo koji vrhunski NBA igrač i mislim da tako svi treba da ga posmatramo. Ja NBA gledam kao i sve od košatke što je dostupno zato što obožavam taj sport. Gledaću naravno i dalje pa i Denver i uživaću dok gledam Nikolu jer on je zaista jedan od najboljih igrača u NBA ligi i naravno svetu. Ipak to što je naš srpski igrač više definitivno neće igrati neku posebnu ulogu. Može da bude i albanski igrač, nebitno je i sa tog aspekta je potpuno nebitan. Ono što je cinično i licemerno od njega je to pominjanje Srbije dok igra u Americi... Kao šta on znači za Srbiju pitaju ga novinari...? I to je debilno. Ne znači ništa i to svi znamo pa čak i sam Jokić. Ti novinari neka dođu u Srbiju i slobodno neka pitaju običan narod šta Jokić znači Srbiji i Srbima i da se ne sablažnjavaju odgovorom, jer Srbija nije država USA. To što je Nikola dao Amerikancima i posebno gradu Denveru je za njihov muzej i njihovu sportsku istoriju. Za košarku u Srbiji Nikola Jokić je manje uradio nego recimo Stefan Birčević. To što Ameri misle da kad neko nešto veliko uradi za njih da ceo svet tome mora da se divi i zine od čuda to je njihov problem... da sad ne ulazimo u te detalje koji primarno nemaju veze sa sportom...

  • Mira

    27. jul 2023 | 18:12

    To SRBIN,neigra za drzavni tim svoje zemlje a promoviše konje.Sramota srpskog roda.Ja žena gledala svaku njegovu utakmicu divila se,radovala se što se neko od naših zvaničnika setio da stavi njegovu sliku na kuli zajedno sa NOVAKOM.NOVAK je pravi SRBIN svaka mu čast.Pokupi svoje konje i bato put Amerike.Ne priznaješ svoju zemlju ovde si došao da se šepuri.

  • Pera

    27. jul 2023 | 18:21

    Vama je važno što će promovisati konjički sport,a nemožete da brani boje "svoje Srbije" u košarci.Ma mi smo stvarno čudan narod ,divi se dotična što će učestvovati u konjičkim trkama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA