Vreme čitanja: oko 1 min.

Briga manje za selektora Pešića: Stefan Jović se priključuje pripremama reprezentacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodno je dolazak na okupljanje potvrdio i Filip Petrušev

  • 9
Stefan jović Foto: Marko Jovanović

Iskusni plejmejker Stefan Jović odlučio je da prihvati poziv selektora Svetislava Pešića za predstojeće Svetsko prvenstvo, a na raspolaganju treneru i saigračima staviće se 31. jula.

Zbog privatnih obaveza ovaj 33-godišnji organizator igre nije bio u mogućnosti da od starta bude sa Orlovima, ali je kasnije odlučio da prihvati poziv i potvrdi dolazak u bazu u Staroj Pazovi.

Pre njega, isto je učinio i bivši košarkaš Zvezde, a sada centar Filadelfije - Filip Petrušev.

Podsetimo, Stefan Jović je karijeru počeo u Ergonomu iz rodnog Niša. Nastupao je i za Slogu iz Kraljeva, Radnički Kragujevac, Crvenu zvezdu, Bajern Minhen, Himki, Panatinaikos i špansku Saragosu čiji je i danas član.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je 3 srebrne medalje; na Svetskom prvenstvu 2014, Olimpijadi 2016. i Evropskom prvenstvu 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    27. jul 2023 | 18:11

    Bravo Stefane. Želeo je on da pomogne i na prošlom takmičenju, pa su ga iz određenih struktura ignorisali ali i otvoreno šikanirali. Za našeg selektora bukvalno kao da nije ni postojao, a u jednom periodu i za medije.? Tek pošto je momak počeo da se pijavljuje na nekim pripremnim utakmicama naše reprezentacije kao mavijač, a ako se ne varam bio je i kada smo igrali kvalifikacioni meč protiv Grka u Areni, pojedini nivinari su pičeli da se iživljavaju. Kao Jović se nabacuje reprezentaciji...Onda mu priđe novinar, pita ga neku glupost i usput mu privali kako je povređen isl. na šta mu ovaj pola iznenađeno a pola i ljutito odgovori da ne zna odakle mu ta informacija i da je on zdrav ....Posle toga priđe mu novinar i pita ga za prelazak u Partizan, čovek mu odgovori na pitanje a onda mediji talambasaju kako se Jović nabacuje Partizanu a da stvar bude totalno idiotska i sam Partizan odogovara šatro oštromi uvređeno na Jovićev odgovor tom novinaru. Jadno i bedno posebno ako se ima u vidu da je Jović uvek bio na raspolaganju reprezntaciji. Igrao je i povređen i to ne samo da je vukao povredu od još pre prpremnig perioda pa kroz takmičenje, povređivao se i na samom takmičenju i opet je igrao. Međutim, Jović je apsoultno svestan za koga on pre svega igra kada je reprezentacija u pitanju. Igra se za narod i državu. Ne za vlast, ne za likove u KSS-u, selektora, drugove, kumove isl. To je ono što neki naši reprezentativci ne mogu da shvate jer oni suštinski nemaju empatiju prema narodu.

  • Grof Bokula

    27. jul 2023 | 18:28

    Bravo majstore i svaka čast za nimalo laku odluku. Bravo.

  • Dule

    27. jul 2023 | 18:40

    hahahhahahah..jadna majko sta se radi od reprezentavije.rekao sam i ponavljam..nikada al bas nikada uspjeha nema kad su dva igraca drzavnog projekta..sad ih je 10 to znaci nula poena i ispadanje ko selma i pjesmai bregovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA