≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sale Đorđević o večitima, rečima Pešića o strancu među Orlovima: "Iznenađuju me finansije Zvezde i Partizana"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sale Nacionale otvoreno o mnogim temama

  • 3
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Marko Jovanović

Bivši selektor reprezentacije Srbije, a sada selektor Kine, Aleksandar Đorđević, legenda naše košarke, razgovarao je za slovenački Sport klub, gde je u opširnom intervjuu komentarisao Luku Dončića, pričao je o Zvezdi i Partizanu, a upitan je i o strancima u reprezentaciji, kao i rečima Svetislava Pešića povodom toga.

Slovence je naravno najviše interesovalo mišljnje Đorđevića o njihovom novom kapitenu, Luki Dončiću.

- Košarka nije individualni sport, Luka Dončić nije Jusein Bolt, uz sav respekt. Svakome je potrebna moć tima da ostvari rezultate koje zaslužuje i koje ih čine srećnim. Niko od nas ne bi osvojio medalju da nije imao fantastične ljude uz sebe To su primarno saigrači i treneri.

- Luka Dončić je super-zvezda i postao je svetska zvezda. On je još mlad i ima neverovatan talenat. Čestitam mu na svemu što je ostvario i želim mu još mnogo uspeha. LKuka je jedinstven, ali će se suočiti sa novim izazovima i ciljevima.

Kada su stranci u pitanju, Đorđević ističe da tu postoje neki izuzeci u zavisnosti od porekla samih igrača.

- Kajl Anderson ima kinesku i jamajčansku krv. Dakle, njegova pozicija je malo drugačija. Inače, FIBA je dozvolila naturalizaciju jednog košarkaša. Mnogi treneri i predsednici saveza me zato često zovu i pitaju za mišljenje o pojedinim američkim košarkašima. Šta da kažem na to? Entoni Rendolf nije Slovenac, a igra za vašu reprezentaciju. To je moje gledište kao srpskog selektora i bivšeg reprezentativca. Ali s druge strane, pravila su jasna. Moraju biti prihvaćena. Ne bih dalje komentarisao - rekao je Đorđević.

O Zvezdi i Partizanu i pojačanjima koje dovode:

- Ovo je dobro za popularizaciju košarke. Mnogo se priča o oba kluba. Ljudi u ogromnom broju podržavaju ove klubove. Partizan i Zvezda imaju veoma konkurentne timove i igrači i dalje još dolaze. Ali sam iznenađen sa finansijske stranje. Iznad sveta, činjenica je da imamo dovoljno novca u Srbiji za ove enormne troškove. Nisam odrastao u ovakvom okruženju. Novi je drugačiji. Treba to reći, ali videćemo da li će to dati rezultate.

Upitan je Đorđević i o izjavi Svetislava Pešića, koji je na konferenciji za novinare najavio da će Orlovi uskoro morati da angažuju stranca u reprezenaciji.

- Vidite to sa Pešićem, sa njim možete da pričate o tome. Nije moj posao da komentarišem druge.

Zanimljivo je da će Đorđević i Pešić odmeriti snage u Manili, jer su Srbija i Kina u istoj grupi na Mundobasketu, a Đorđević ističe da će to biti posebno emotivno za njega.

- Kakva je bila moja prva reakcija na žreb? Blago sam se osmehnuo. Ali već sam izjavio da će mi biti velika čast da vodim Kinu protiv Srbije. Jake emocije će biti prisutne. Moraću da ih gurnem u stranu i budem profesionalac - zaključio je Sale Đorđević.

(Telegraf.rs)

Video: Dragutinović opisao kako je video trojku Saše Đorđevića protiv Huventuda i šta mu je rekao Danilović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrač

    30. jul 2023 | 14:34

    Što se tiče stranaca i njihovog igranja za reprezentaciju, do skoro sam bio protiv toga. Ali posle ovoliko otkaza naših igrača, mislim da treba pozvati strance. Kad jedni neće, neka igraju ovi koji hoće.

  • Draganznad

    30. jul 2023 | 13:50

    Naravno da ima novca za partizan i zvezdu, ali za lecenje dece nema drzava ni 1 paru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA