≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Poštujem Srbiju, da li bih ja rekao...": Amerikanac uzeo grčki pasoš i komentarisao goruće pitanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apsolutno mu je jasno zašto neke nacije ne žele da naturalizuju bilo koga

  • 2
Košarka Olimpijakos Tomas Vokap Thomas Walkup Foto: Profimedia/imago sportfotodienst/O.Behrendt

Tomas Vokap, igrač Olimpijakosa, postao je grčki državljanin i predstavljaće tu zemlju na Mundobasketu sada i zvanično.

On je, u jednom opširnom intervjuu, između ostalog pričao o strancima u reprezentaciji, a onda pomenuo Srbiju u toj problematici.

- Iskreno poštujem ponos Srba i Litvanaca. Razumem njihov stav da ne žele naturalizovane igrače u reprezentaciji. Poštujem to. Jer, gledano iz američke perspektive, da li bih ja kao mladi igrač rekao: „Da, totalno je pošteno da dođe igrač iz inostranstva i zauzme mesto u reprezentaciji moje zemlje, iako nije Amerikanac“? Verovatno ne bih - rekao je Vokap.

Iz priloženog, apsolutno mu je jasno zašto neke nacije ne žele da naturalizuju bilo koga, ali je rekao da razume i drugu stranu.

- S druge strane, Erik (Mekolum) je proveo veći deo svog života u Evropi nego u SAD. I ja sam ovde u poslednjih sedam godina. Trenutno se više osećam Evropljaninom nego Amerikancem. Mislim, ipak, da bi trebalo da se govori i o tome koliko se mi iz SAD trudimo da se uklopimo u novu kulturu, društvo, što mnogi drugi ne rade. Ja sam to pokušavao od prvog dana kada sam došao u Grčku. Zaista sam učinio sve da se uklopim u kulturu naroda. Zato, iz mog ugla gledano, sasvim je fer što sam dobio priliku da igram za reprezentaciju - istakao je Vokap.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    31. jul 2023 | 16:13

    Bravo.

  • Pirindža

    1. avgust 2023 | 03:19

    Ti to ne razumeš,dečače.Prvo,ti nisi Amerikanac jer Amerika kao teritorija postoji,ali narod.Gledaš iz drugog ugla.Tvoji su došli ko zna odakle i postali Amerikanci.Ali svi narodi sveta su tu.Kao što hrvati ne postoje,nego žive na toj teritoriji hrvatske.To što je vatikan sve živo katoličio tako su ,navodni,A merikanci postajali neka nacija.To je nerealno.Bolje Srbija da bude zadnja u svemu nego da im neki ko zna koji bude igrač.Zašto se onda zove Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA