Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak Musić ostaje u Poljskoj: Srpski plejmejker posle Arke potpisao za Zjelonu Goru

Vreme čitanja: oko 1 min.

On će narednih godinu dana braniti boje ovog tima

  • 0
Novak Musić Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Srpski plejmejker, Novak Musić i naredne sezone nastupaće u Orlen Basket ligi (bivšoj Energa Basket ligi) pošto je potpisao jednogodišnji ugovor sa Zjelonom Gorom.

On je prethodne dve sezone bio veoma važan šraf ekipe Arke iz Gdinje. Može se reći da je tokom obe godine jednom rukom i pomogao da klub zadrži prvoligaški status u takmičenju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Enea Zastal BC Zielona Góra (@basketzg)

Prošle sezone beležio je 12,2 poena u proseku uz 3,7 asistencija i 3,4 skoka po meču. Godinu dana ranije imao je 11,6 poena uz 3,1 uhvaćenu loptu i 4,7 podeljenih saigračima.

Jedan od najupečatljivijih momenata prošle sezone u Energa Basket ligi bila je upravo Novakova trojka u poslednjem napadu za pobedu Arke iz Gdinje protiv Sokol Lanjcuta.

Pre odlaska u Poljsku, Musić je nastupao za ekipu Podgorice u ABA 2 ligi. Dugi niz godina bio je deo mlađih kategorija Mege, a ovaj momak iz beogradskog naselja Konjarnik pored toga bio je deo Smedereva, Beovuka, OKK Beograda, kao i Igokee.

Nastupao je i za mlađe kategorije reprezentacije Srbije na Evropskim prvenstvima u Rigi, Samsunu, Čemnicu i na Kritu u Heraklionu.

(Telegraf.rs)

Video: Pronašli smo kuću Nikole Mirotića u Crnoj Gori

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA