≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal u Evroligi: Jedan od najboljih arbitara optužen da je nudio mito od 10.000 evra drugom sudiji!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da sve bude neverovatnije, to se desilo pred finale Evrokupa 2021. godine između Monaka i Uniksa

  • 10
Boris Rižik Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ogroman skandal preti da nagrize Evroligu! Naime, neki od najboljih evropskih arbitrara Ilijas Koromilas iz Grčke i Boris Rižik iz Ukrajine optuženi su da su nudili mito trećem sudiji Mikoli Ambrozovu iz Ukrajine pred meč finala Evrokupa 2021. godine između Monaka i Uniksa!

Naime, sudija Mikola Ambrozov direktno je u razgovoru rekao da su mu dvojica kolega nudila 10.000 evra, a da je on to odbio. Sve se dešavalo nekoliko dana pred pomenuti meč, kako on navodi u intervjuu.

- Možda će ovo što kažem nekoga da iznenadi, ali tako se desilo. Tri dana pred meč dobio sam poziv od poznatog sudije iz Ukrajine, Borisa Rižika. Rekao mi je da Uniks igra finale i da su na klupi grčki trener Dimitris Priftis i pomoćnik. Njemu je prišao Koromilas i pokušao da dođe do dogovora sa mnom preko njega - počeo je Ambrozov razgovor za "Eva Planet", a prenosi Mondo.

Za njega nije bilo dileme, odmah je odbio tu skandaloznu ponudu.

- Da sam prihvatio, onda bi on direktno razgovarao sa mnom kako bismo se dogovorili. Nisam ništa rekao Borisu, a on mi je objasnio da imam 24 časa da odlučim i da ako promenim mišljenje, da ću dobiti 10.000 evra. Dao mi je i broj koji je trebalo da pozovem putem Vajbera posle meča. Znate i sami kako se ta utakmica završila - rekao je Ambrozov.

Postavlja se pitanje da li će Evroliga sada otvoriti postupak protiv dvojice poznatih arbitara. U pitanju su vrlo ozbiljne optužbe koje bi mogle da naruše integritet takmičenja, kao i poverenje timova u sudije sa kojima je i bilo dosta problema u prošloj sezoni zbog mnogobrojnih gafova i grešaka.

(Telegraf.rs)

Video: Marković: Težak je period ispred nas, prelaz u seniorsku košarku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eto

    2. avgust 2023 | 20:57

    Boltauzer, Pukl i Javor su jos gori od ovog..njih partizan i buducnost uvek placaju

  • realno

    2. avgust 2023 | 20:56

    I Boltauzer dobio isto toliko od Zoca

  • Bata

    2. avgust 2023 | 21:12

    Ukrajinci su to! Da li njima danas još uvek neko veruje, posle svih laži izrečenih u poslednjih 10 godina, a naročito od početka rata?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA