Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši NBA košarkaš osuđen na 10 godina zatvora: Mora da plati i višemilionsku odštetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njemu će biti oduzeto 650.000 dolara, dok će morati da plati 2,5 miliona dolara na ime restitucije zbog prevare NBA plana zdravstvenih i socijalnih beneficija u periodu od 2017. do 2021. godine

  • 1
Terens Vilijams Foto: Profimedia

Bivšeg NBA košarkaša Terensa Vilijamsa čeka robija pošto je osuđen na 10 godina zatvora zbog malverzacija sa zdravstvenim osiguranjem i prevare.

Nekadašnji 11. pik na NBA draftu je osuđen za šemu zdravstvenih prevara u vrednosti od 5 miliona dolara, a u koju su bili uključeni i drugi zdravstveni radnici.

Njemu će biti oduzeto 650.000 dolara, dok će morati da plati 2,5 miliona dolara na ime restitucije zbog prevare NBA plana zdravstvenih i socijalnih beneficija u periodu od 2017. do 2021. godine.

Tužilaštvo je otkrilo da je bivši košarkaš, nakon što je potrošio veliku zaradu iz svoje košarkaške karijere, regrutovao pojedince da obrađuju lažne fakture medicinskih profesionalaca sa ciljem prevare plana zdravstvenih beneficija dizajniranog za aktivne i bivše NBA igrače i njihove porodice.

On je u državama Kalifornija i Vašington sarađivao sa stomatologom i lekarima kako bi ostvario profit kroz izmišljene zahteve za stomatološke i medicinske troškove.

Vilijams je priznao krivicu za zaveru za zdravstvenu zaštitu i prevaru, kao i za tešku krađu identiteta.

Njegov slučaj je bio deo šire istrage koja je dovela do krivičnih prijava protiv 18 bivših NBA igrača. Do sada je 13 njih priznalo krivicu, a neki su umesto zatvorske kazne dobili "odsluženje" ili uslovnu kaznu.

Tokom svoje igračke karijere on je nastupao za Nju Džerzi Netse, Boston, Hjuston i Sakramento, a karijeru je završio 2013. godine.

(Telegraf.rs)

Video: "Nema tu nikakvih tajni": Pešić objasnio zašto Jokić ne igra za reprezentaciju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA