≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majk Džejms imao mogućnost nastupa za ovu evropsku zemlju na Mundobasketu, sve propalo u poslednjem trenutku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo bi to kapitalno ojačanje za baltičku reprezentaciju, ali...

  • 1
Majk Džejms Foto: MN Press

Naturalizacija košarkaša je bila aktuelna tema i u Srbiji prethodnih nedelja uoči objavljivanja spiska reprezentacije Srbije. Stranaca ipak neće biti na spisku našeg tima, ali sva je prilika da hoće u selekciji Letonije.

U svom podkastu Donatas Urbonas, prvi čovek portala "Juronjuz", otkrio je da je Majk Džejms bio blizu dogovora sa savezom ove države.

- Postojale su velike šanse da Džejms zaigra za Letoniju. Ne sećam se da li je to bilo ove ili prošle godine. Letonija je razmišljala da ga povede na Svetsko prvenstvo. Ono što sam ja čuo neko iz letonske federacije ili neki veteran bili su protiv toga. Tako da su samo sve ostavili po strani. Ali zasigurno priča je bila stvarna i postojali su razgovori između Letonije i Majka - rekao je Urbonas.

Majk Džejms je trenutno jedan od najboljih igrača u Evropi i nastupa za Monako. U protekloj evroligaškoj sezoni ubacivao je 15,9 poena uz 3,7 skoka i 4,4 asistencije.

Do sada u karijeri nije nastupao niti za jedan nacionalni tim. Pre Monako nosio je opremu Panatinaikosa, Baskonije, Finiksa, Nju Orleansa; Milana, CSKA i Bruklina.

(Telegraf.rs)

Video: Gazda Monaka se i sam razgibava dok posmatra zagrevanje igrača pred meč protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    4. avgust 2023 | 18:27

    Tamo gde si rodjen, za tu drzavu nastupaj. Ovi amerikanci kada ne mogu za svoju repku da igraju hoce u drugu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA