≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Srećan sam jer imam Jovića i Bogdanovića": Selektor Pešić se po prvi put obratio javnosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Selektor se nada najboljem

  • 0
Svetislav Pešić Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije se priprema za Mundobasket, gde će sve svoje utkamice igrati na Filipinima. Orlovi će na turnir otputovati u znatno oslabljenom timu, ali, ne gube veru u dobar rezultat.

Selektor Svetislav Pešić je već video svoje momke na proveri u dva prijateljska meča, u oba je slavio, jednom protiv BiH a drugi put protiv Poljske. Međutim, ono što takođe brine jeste i status košarkaša Partizana, koji će čini se, zbog povreda propustiti Mundobasket.

Međutim, okrenuo se Pešić i na one raspoložive snage.

- Poslednji dan boravka ovde u pravom raju jer su uslovi fantastični, ne samo u ovoj hali, već i sve što se dešava oko hale. To nam je baš godilo i pomoglo da uđemo u trening, da dobro radimo, entuzijazam je bio na visokom nivou, to nam je u ovom trenutku, sa obzirom na novonastale probleme…", rekao je Pešić.

Takođe, Pešić ističe i da je srećan što u timu ima Jovića i Bogdanovića.

- Radujem se Joviću i Bogdanu, Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, već je vođa tima i posvećen i sebi i drugima. Uvek kažem da se posveti samo sebi i pomažeš ekipi punom snagom. Veoma poštujem odluku Stefana Jovića da u jednoj teškoj situaciji sa obzirom na zdravstvenu situaciju u njegovoj porodici. Priključio se reprezentaciji, njegovo iskustvo i znanje odmah se to primetilo. Olakšanje za sve ostale igrače zbog njegovog iskustva, on će da pomogne Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti prave vođe na pozicijama koje su veoma važne. Radujem se da su i Stefan i Bogdan u ekipi njihovo znanje će mnogo značiti".

Apostrofirao je i mlade snage.

- Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Simanić i Petrušev, Nikola Jović koji je po prvi put ovako, već je bio priključen u prozorima, napredovao je dosta i ojačao. Igra sa mnogo samopouzdanja, zadovoljni smo kako se ponaša, daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu. Ukupno gledano, sve je dobro, samo da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mislim da bismo mogli da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo postavili bez obzira na sve", kazao je Pešić.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je pisalo na ceduljici koju je Pešić dao Bogdanoviću na početku konferencije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA