Vreme čitanja: oko 1 min.

Srce Luke Dončića veliko kao Slovenija: Košarkaš Dalasa pomaže svojoj zemlji posle stravičnih poplava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan gest sjajnog Slovenca

  • 21
Luka Dončić Foto: FIBA

Najbolji slovenački košarkaš, Luka Dončić preko svoje humanitarne fondacije uključio se u pomoć najugroženijem stanovništvu koje je pogođeno stravičnim poplavama koje su zadesile zemlju tokom prethodnih nekoliko dana.

Veliki deo Slovenije je pod vodom, brojna sela su odsečena od sveta, a izlile su se i mnogobrojne reke. Na sve to, ima i nastradalih.

Tako je Luka bio među prvima koji se javio da pomogne svojim sunarodnicima u trenucima kada je to najpotrebnije. Preko svoje fondacije je stupio u kontakt sa lokalnim samoupravama koje će dobiti neophodna sredstva.

- Fondacija Luka Dončić je uzdrmana katastrofalnim poplavama koje su izazvale haos u Sloveniji, uništavajući kuće i oduzimajući živote. U kontaktu smo sa lokalnim vlastima kako bismo ih rasteretili i nastavićemo da im pružamo pomoć dokle god je to potrebno. Najdublje se zahvaljujemo svim vatrogascima i spasiocima na terenu i svima koji su se odazvali da pomognu rizikujući svoje živote da pomognu onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima. Učinićemo sve da im pomognemo - napisali su iz fondacije Luka Dončić.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by The Luka Dončić Foundation (@thelukadoncicfoundation)

Najteža situacija je u Štajerskoj, kao i u oblasti Koruškoj i Gorenjskoj. Očekuje se da će se padavine smiriti u narednim satima, a kao što vam je već poznato stravično nevreme je ovog popodneva zadesilo i Beograd.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Dončić gleda Zvezdu u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Subotica

    5. avgust 2023 | 15:33

    Gde baš nama od njih dvojice da dopadne baš onaj.

  • Tomislav M.

    5. avgust 2023 | 16:33

    Da,srce Luke Doncica je vece od Slovenije?!I pored parketa i kosarke,Luka je pravi primer kako se brani i postuje Domovina kao Grb!!?Doncic je ociti primer kako treba mladima uliti duh sportsko-ljudski?!Eh,da i neki nasi vrhunski košarkasi,imaju sluha za svoju Drzavu?!

  • xx

    5. avgust 2023 | 15:34

    Bravo Luka 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA