≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija i dalje slavi mladost: Košarkaška deca dominantna na EP, Letonija lako pala pred osminu finala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlična igra u odbrani, donosila je i sve veću sigurnost u napadu našeg tima

  • 3
U16 košarkaši Srbije Foto: fiba.basketball

Muška U16 reprezentacija Srbije pobedom je završila prvi deo takmičenja na Evropskom prvenstvu u Skoplju, pošto je u poslednjem kolu D grupe savladala Letoniju – 83:56 (15:13, 17:22, 26:11, 25:10)

Na Šampionatu u Skoplju sledi slobodan dan. Takmičenje se nastavlja u sredu, utakmicama osmine finala. Kao što je poznato, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa.

Posle više od 25 minuta izjednačene borbe, tim koji vodi trener Miloš Isakov-Kovačević, razliku je počeo da pravi u drugoj polovini trećeg perioda. Tada su serijom 14:2, minimalnih 44:44, pretvorili u plus 12 pred poslednji mali odmor – 58:46.

Odlična igra u odbrani, donosila je i sve veću sigurnost u napadu našeg tima, koji je do kraja meča ostao u pravom ritmu i nije dozvolio Letoniji da ugrozi njegovo vođstvo i pobedu.

Svi igrači dobili su šansu, najefikasniji su bili Andrej Bjelić i Vasilije Stojić sa po 15 poena, dabl-dabl učinak ostvario je Daris Sijarić koji je uz 10 poena imao i 13 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andro

    7. avgust 2023 | 17:46

    Bila bi deca jos bolja da imaju trenera sa znanjem, da ih nauci timskoj igri i da im ne unistava samopuzdanje idiotskim izmenama na najmanju gresku i to na startu utakmice. Znanje plitko kao plovak, ali zato arogantan za medalju.

  • Maj

    7. avgust 2023 | 18:42

    Trener me odusevio, posle ocajnog starta dve dobre ekipe razbiti, deca iz borca nose ovu ekipu, bravo borac cacak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA