≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mladi smo, brzi i igramo atraktivno": Prve reči Bogdana Bogdanovića posle tajnih mečeva košarkaša Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapiten selekcije Srbije zadovoljan je kako za sada sve protiče

  • 6
Bogdan Bogdanović Foto: Marko Jovanović

Košarkaška reprezentacija Srbije od sutra će uzeti učešće na Akropolis kupu u Grčkoj, gde će igrati protiv domaćina i protiv selekcije Italije sa kojom bi mogla da se sastane u drugoj fazi takmičenja na Mundobasketu na Filipinima.

Do sada su pripreme Srbije bile obavijene velom tajne, pošto su oba prethodna pripremna meča bila odigrana iza zatvorenih vrata. Ostvarene su pobede nad selekcijama Bosne i Hercegovine i Poljske.

Prvi put od kada je sve to prošlo oglasio se kapiten Bogdan Bogdanović, koji je u razgovoru za Meridianbet Sport otkrio kako mu se čini igra nacionalnog tima Srbije.

- Dosta smo mlada ekipa. Izdržali smo, dobro su prošle pripreme, bez velikih povreda, što je najvažnije. Spremni smo da igramo utakmicei da se spremamo za prvenstvo - rekao je Bogdan.

Prokomentarisao je i te mečeve iza zatvorenih vrata.

- Zaboravio sam kako je igrati na evropskim terenima, ali navikavam se polako. Što se mečeva tiče, bilo je dobro, zadovoljni smo. Gledali smo da promenimo što je moguće više postava, da se uigamo, da uđemo u ritam i sve dobro izgleda.

Bogdan Bogdanović Foto: Mileta Mirčetić

Prema njegovim rečima, Srbija izgleda atraktivno.

- Mladi smo, brzi i igramo atraktivnu košarku, mogu da kažem unapred. Nadam se najboljem na Svetskom prvenstvu, kao i uvek.

Uloga kapitena mu dobro pristaje.

- Nema velike razlike, družimo se dugo godina. Možda sada ima samo malo više medijskih obaveza i ovog što ne volimo, ostalih stvari - rekao je sa osmehom Bogdanović.

Na Akropolis kupu, Srbija će igrati protiv selekcija Grčke i Italije.

- Znamo njihovu kulturu košarke. Igraju na svoj način i fazon, biće dobar test za nas, imaćemo priliku da vidimo šta misli publika.

Javnost u Srbiji nada se da bi Srbija i bez Jokića mogla da osvoji neku od medalja.

- Nismo toliko imali vremena da pratimo ostale. Treniralo se u Pazovi, bilo je dosta aktivnosti između nas. Sve ide svojim tokom. Fokusirani smo na prvenstvo, ne na otkaze, ko je tu i ko nije, to je to.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je pisalo na ceduljici koju je Pešić dao Bogdanoviću na početku konferencije?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA