≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Milutinov govorio o šansama reprezentacije na SP: "Nismo među favoritima za zlatnu medalju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski centar govorio i o izostanku Nikole Jokića

  • 1
Nikola Jokić, Nikola Milutinov Foto: MN Press / Marko Metlas

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom protiv Grčke započela je takmičenje na Akropolis Kupu, a među najboljima u našem timu bio je Nikola Milutinov.

Rođeni Novosađanin postigao je 14 poena i uz Bogdana Bogdanovića vodio Orlove do trijumfa u Atini. Ovogodišnji MVP VTB lige je u odsustvu Nikole Jokića projektovan u prvog centra, te će morati da ponese veliki teret na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

On je u izjavi za poznati košarkaški sajt "Eurohups" govorio o izostanku dvostrukog MVP-ja NBA lige Nikoli Jokiću, kao i o šansama Srbije za medalju na ovogodišnjem Mundobasketu.

- Igrao sam i ranije kao centar u startnoj petorci, tako da imam iskustva, navikao sam na tu ulogu i daću sve od sebe da ovaj posao odradim najbolje što mogu. Naravno, bio bih srećniji da je Jokić tu, ali tako je kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, iako je skoro nemoguće - započeo je Milutinov.

U toku razgovora nastavio je da hvali svog reprezentativnog kolegu.

- Oduševljen sam što je Jokić dva puta bio MVP NBA lige, a prošle sezone je sa Denverom osvojio i šampionsku titulu. Ponosan sam na njega, znam koliko je napornog rada uložio u prethodnim godinama. Znam koliko je bio fokusiran i posvećen da postigne sve to i zbog toga sam zaista srećan - istakao je pouzdani košarkaš.

Pored Jokića, naša reprezentacija će na Svetskom prvenstvu biti lišena usluga Vasilija Micića, Alekseja Pokuševskog i Nikole Kalinića. Milutinov veruje da će izostanak pomenutih košarkaša moći da se nadomesti.

 - Ali, imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena, glavnog igrača. Makar je on tu - nastavio je centar Olimpijakosa.

Ipak, ovaj 28-godišnji košarkaš smatra da Srbija nije među favoritima za najsjajnije odličje.

- Mnogo je timova, ne mogu da odaberem samo jedan, ali sigurno da mi nismo među favoritima - završio je Milutinov.

Podsetimo, Srbija je na Mundobasketu, koji startuje 25. avgusta, u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: Uvek postoji neki rizik i bez rizika nema uspeha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    9. avgust 2023 | 13:58

    Nikada u ovoj fazi nismo blistali, što je i normlano... Ipak tanko je ovo. Ima previše problema koje treba rešiti a jako malo vremena do početka takmičenja. Igrači su ponovo došli u situaciju da na dve nedelje pred početak takmičenja budu u jako slaboj formi i to igrači na koje se računa najviše.? Odbrana lako puca, lako nas probijaju, problemi na strani su evidentni...Skok u odbrani (građenje koša) nam je očajan. Dajemo previše otvorenih šuteva za 3 i to iz uglova... Postoji najmanje 5-6 ekipa sa kojima da smo igrali u ovom trenutku ne bi prošli ispod -20. U napadu takođe ima problema, ali da skratim priču najprostije rečeno u napadu naš problem je organizacija igre. Mogu jedinicu da odigraju mnogi, ali prosto nije to ono pravo...Osim toga tako od njih gubimo i ono što najbolje rade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA