≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić analizirao poraz od Italije, pa otkrio na čemu će Orlovi raditi: "Bilo nam je ovo potrebno..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor Srbije zadovoljan je utakmicom proitiv italije

  • 7
Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Italija Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije na Akropolis Kupu 89:88 i tako upsala prvi poraz na pripremama. 

Posle meča, selektor Srbije Svetislav Pešić je izneo svoje utiske.

-  Vrlo dobra utakmica sa obe strane. Mislim da je ovo momenat u pripremama u kojem nam je bila potrebna ovakva utakmica sa timom koji ima kontinuitet i koji je vrlo iskusan. Oni igraju zajedno tri sezone u nizu. Sa naše strane, imali smo uspone i padove. Imali smo dobre odluke u odbrani, a onda smo izgubili kontinuitet odbrane. Ovo nije izgovor, ali pričamo o tranzicionoj odbrani, što je naš prvi cilj. Odbrana je za nas jako važna, kako reagujemo i kako se organizujemo. Juče je bilo odlično, večeras su nam Italijani dali 23 poena u tranziciji - istakao je Pešić i dodao:

- Vrlo jaka utakmica juče u koju smo mnogo uložili energije u odbrani i napadu. Večeras, na početku utakmice smo igrali odlično u napadu, ali je odbrana bila loša. Italija je tim koji se dobro zna. Pronašli su taj ekstra pas u šutu za tri poena. Na kraju, znali smo da ćemo igrati neizvestan meč. U svakom slučaju, nismo koristili otvorene šuteve. Ali, za mene je najvažnije da nismo odustali i da smo na kraju došli u situaciju da pobedimo. Ponavljam, za nas je jako bilo važno da imamo ovakav meč, jak intenzitet i borbu za svaku loptu.

Selektor Srbije je otkrio i segment koji je jako važan za Orlove.

-  U poslednjeoj četvrtini, Italija je uzimala mnogo šuteva za tri poena. Imali su i pet ofanzivnih skokova. Osnova je tranziciona odbrana. To je naš sledeći korak o kojem želimo da pričamo i vežbamo i popravimo ovaj segment igre. bez ovoga, sve ostalo je teško.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA